Vegetartaco

👯 4 posjoner ⏳ 1 time

Hver dag er en tacodag, spesielt når det kan gjøres så enkelt og så godt!

Vår favoritt-taco med svinenakke og hjemmelaget tacokrydder er fantastisk, men det tar jo litt tid med dette kjøttet. Hva med å lage en rask vegetarvariant? Gjør deg klar til tacofest i en fei! Eller.. det går raskest om du kjøper tortillalefser(av mais)! Det er vel lov i hverdagens kjas og mas! Om du ikke har/finner alle ingredienser som skal til for å lage vårt tacokrydder er det mulig å sløyfe dem, det er garantert bedre enn tacoblandingen fra butikken.

Oppskriften

    Chipotlemajones

  • Legg chipotle i en skål og hell over kokende vann så den dekker chipotlen.
  • Når chipotlen er myk, etter ca 20 minutter, finhakk den og ha den i majones sammen med finhakket hvitløk. Om du lager majones selv bytter du ut sriracha med grovhakka chipotle og mikser det sammen med de andre majonesingrediensene. Smak til med sitron, salt og pepper. La stå å i kjøleskap frem til servering.

    Mangosalsa

  • Kutt mango i små terninger. Finhakk rødløk, rens chili for frø og finhakk, grovhakk koriander. Bland mango, chili, rødløk og koriander i en bolle. Smak til med olivenolje og lime.

    Tomatsalsa

  • Kutt tomatene i 4, legg dem i en bolle, og ha i en klype salt. Tilsett finhakket hvitløk. La dette stå i noen minutter for å marinere seg. Tilsett finhakket renset chili, koriander og rødløk. Smak til med olivenolje og lime. Synes du den er for syrlig, tilsett litt sukker.

    Tortillalefser

  • Mål opp maismel i en bolle. Tilsett en klype salt. Hell i vann til du får riktig konsistens. Her gjelder det å føle seg frem, siden maismel gjør at konsistensen blir porøs og ikke elastisk som mel. Riktig konsistens er når du klarer å rulle små boller av den.
  • Sett på tørr stekepanne på høy varme.
  • Rull en liten bolle på størrelsen med en golfball. Press ballen til en flat rund pannekake, her er det best å bruke en presse. Hvis du ikke har tortillapresse kan du bruke en kjele. En kjevle duger altså ikke med maismel.
  • Stek lefsa 1-2 minutter på hver side. Mens du steker lefse ruller du og presser en ny.
  • Server tortillalefse med kjøtt, salsa og revet fetaost.

    Bønner

  • Sil av bønner og skyll de godt. La de stå og renne av seg vannet
  • Finhakk løk og hvitløk. Stek løk til den blir gylden, ha i hvitløk mot slutten.
  • Tilsett tacokrydder, bland godt og la det frese videre i ett minutt.
  • Tilsett sriracha, tomatpuré, honning og vann. Gi det et skikkelig oppkok under omrøring.
  • Tilsett bønnene og la det småputre i et par-tre minutter. Hvis det blir for tørt, tilsett mer vann.
  • Smak til med salt og pepper, og bland til slutt inn hakket koriander.
  • Ha frem chipotlemajones, mangosalsa, tomatsalsa, fetaost, sriracha, chili, koriander, lime, tortillalefser og bønnegryte i passende fat og boller. Åpne boblene! (av type norsk sider)

Ingredienser

Chipotlemajones

Mangosalsa

Tomatsalsa

Tortillalefser med maismel

Bønner

Annet tilbehør

Tips

Om du ikke har tid eller lyst til å lage tortillalefser selv så kan vi anbefale å kjøpe tortillalefser av maismel. Drikke? Halvtørr sider fra for eksempel Mold er bra til litt sterke smaker!

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen