Tacokrydder

👯 10 posjoner ⏳ 5 minutter

Lag ditt eget tacokrydder. Du vil aldri gå tilbake til first price!

Ja, vi tørker hvitløk og løken sjæl! Prøv du også, skjær løk i tynne tynne skiver og ha de enten i ovn over natten på 55 grader varmluft, med litt åpen dør. Eller bruk tørkemaskin. Mort tørr løk til pulver og ha i et glass med lokk. Hvitløk skal det brukes lite av, så den vil du ha i evigheter.

Oppskriften

    Purreaske

  • Sett ovnen på 230 grader med grillfunksjon.
  • Skjær bort roten og den grønne delen av purra. Del purre i fire på langs, og spre skivene utover et stekebrett.
  • La stå i ovnen til de blir helt svarte, ca 15 minutter
  • Avkjøl purra. Mort eller kjør dem til pulver i en krydderkvern.
  • Oppbevar i et glass med tett lokk. Holder seg i 100 år.

    Sellerisalt

  • Rist sellerifrø i en tørr, varm stekepanne i noen minutter. Pass på de så de ikke svir seg.
  • Mort eller kvern i maskin til fint pulver. Bland pulveret med saltet og fortsett å støt til alt er blandet til et fint pulver.
  • Ha saltet i et glass med tett lokk.

    Tacokrydder

  • Bland sammen alle krydderne. Oppbevar i et glass med tett lokk.

    På tacofredag

  • Bytt ut kjøpt posekrydder med 3-4 ts hjemmelaget tacokrydder med 400 gram kjøttdeig. Smak deg frem!

Ingredienser

Tacokrydder

Purreaske

Sellerisalt

Tips

Kjøp krydder i poser i stedenfor i glass. Mye mer for penga og enklere å forholde seg til når man skal bruke spiseskjeer.

Hvem har vi stalket?

Caroline Dafsgård Widnersson