Tacokrydder
👯 10 posjoner ⏳ 5 minutter
Lag ditt eget tacokrydder. Du vil aldri gå tilbake til first price!
Ja, vi tørker hvitløk og løken sjæl! Prøv du også, skjær løk i tynne tynne skiver og ha de enten i ovn over natten på 55 grader varmluft, med litt åpen dør. Eller bruk tørkemaskin. Mort tørr løk til pulver og ha i et glass med lokk. Hvitløk skal det brukes lite av, så den vil du ha i evigheter.
Oppskriften
- Sett ovnen på 230 grader med grillfunksjon.
Purreaske
- Skjær bort roten og den grønne delen av purra. Del purre i fire på langs, og spre skivene utover et stekebrett.
- La stå i ovnen til de blir helt svarte, ca 15 minutter
- Avkjøl purra. Mort eller kjør dem til pulver i en krydderkvern.
- Oppbevar i et glass med tett lokk. Holder seg i 100 år.
- Rist sellerifrø i en tørr, varm stekepanne i noen minutter. Pass på de så de ikke svir seg.
Sellerisalt
- Mort eller kvern i maskin til fint pulver. Bland pulveret med saltet og fortsett å støt til alt er blandet til et fint pulver.
- Ha saltet i et glass med tett lokk.
- Bland sammen alle krydderne. Oppbevar i et glass med tett lokk.
Tacokrydder
- Bytt ut kjøpt posekrydder med 3-4 ts hjemmelaget tacokrydder med 400 gram kjøttdeig. Smak deg frem!
På tacofredag
Ingredienser
Tacokrydder
Purreaske
Sellerisalt
Tips
Kjøp krydder i poser i stedenfor i glass. Mye mer for penga og enklere å forholde seg til når man skal bruke spiseskjeer.
Hvem har vi stalket?
Caroline Dafsgård Widnersson