Sriracha
👯 10 posjoner ⏳ 6 dager
Lag din egen sriracha! Hva er det, spør du? Digg chilisaus! svarer vi.
Sriracha kan brukes til så mangt. Både som ekstra styrke på middagen(tacofredag) eller frokosten(på egg), eller som en chilimajones.
Oppskriften
- Rens chili for frø og kjør chili med resten av ingrediensene til den har grov grøtkonsistens med en stavmikset eller blender.
- Hell sausen over i et glass og dekk med silduk. La glasset stå på benken i 5 døgn. Sjekk hver dag om det har dannet seg mugg, fjern mugg hvis det oppstår.
- Hell sausen over i en kjele. Kok opp og la putre i 2-3 minutter. Kjør blandingen til en glatt saus med stavmikser. Om du ikke synes den er jevn nok kan du tilsette litt vann.
- Kok et norgesglass. Jo renere glass, jo lengre holdbarhet. Hell sausen oppi glasset. La den stå på benken og modne ett døgn. Sett srirachaen i kjøleskapet og den holder seg minst 6 måneder.
Ingredienser
Tips
Bytt ut chilitypen for litt variasjon. Om du er glad i superhot kan du la frøene bli. Om du ikke får tak i palmesukker, kan du bruke demerarasukker eller vanlig sukker.
Hvem har vi stalket?
Caroline Dafsgård Widnersson