Taco med svinenakke
Langtidsstekt svinenakke i tacokrydder med hjemmelaget tortillalefser.
Cecilie er ikke så glad i tacofredag, sjokkerende! Så hvordan lager man taco til den tacokresne? Jo man eksperimenterer. Det er ikke mulig å ikke like tacofredag, vel??
Etter en del tacofredag-forskning har vi konkludert med at taco ikke er godt nok før den inkluderer minimum langtidsstekt kjøtt med vår tacokrydder spessial, hjemmelaga tortillalefser og salsa, med mango.
Denne oppskriften kan serveres med alt digg du kan tenke deg til taco. Om høsten går vi på Jalapeño-slang hos Linda som vi sylter på glass og serverer til tacoen.
Ønsker du en vegetarversjon har vi oppskrift for det også her.
Oppskriften
- Massèr svinenakken med nok tacokrydder så det dekker hele kjøttstykket. Legg den i en ildfast form med plastfolie over i kjøleskapet helst natten over.
- Ta ut kjøttet til temperering på kjøkkenbenken, hell eplejuice i bunnen av formen. Sett ovnen på 120 grader. La plastfolien være stramt på, legg over aluminiumsfolie. Ved å ha plasten på vil all saften forbli i maten. Sett kjøttet i ovnen.
- La den stå i 4-5 timer, til kjøttet kan dras fra hverandre som pulled pork.
- Legg chipotle i en skål og hell over kokende vann så den dekker chipotlen.
Chipotlemajones
- Når chipotlen er myk, etter ca 20 minutter, finhakk den og ha den i majones sammen med finhakket hvitløk. Om du lager majones selv bytter du ut sriracha med grovhakka chipotle og mikser det sammen med de andre majonesingrediensene. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Kutt mango i små terninger. Finhakk rødløk, rens chili for frø og finhakk, grovhakk koriander. Bland mango, chili, rødløk og koriander i en bolle. Smak til med olivenolje og lime.
Mangosalsa
- Kutt tomatene i 4, legg dem i en bolle, og ha i en klype salt. Tilsett finhakket hvitløk. La dette stå i noen minutter for å marinere seg. Tilsett finhakket renset chili, koriander og rødløk. Smak til med olivenolje og lime. Synes du den er for syrlig, tilsett litt sukker.
Tomatsalsa
- Mål opp maismel i en bolle. Tilsett en klype salt. Hell i vann til du får riktig konsistens. Her gjelder det å føle seg frem, siden maismel gjør at konsistensen blir porøs og ikke elastisk som mel. Riktig konsistens er når du klarer å rulle små boller av den.
Tortillalefser
- Sett på tørr stekepanne på høy varme.
- Rull en liten bolle på størrelsen med en golfball. Press ballen til en flat rund pannekake, her er det best å bruke en presse. Hvis du ikke har tortillapresse kan du bruke en kjele. En kjevle duger altså ikke med maismel.
- Stek lefsa 1-2 minutter på hver side. Mens du steker lefse ruller du og presser en ny.
- Server tortillalefse med kjøtt, salsa og revet fetaost.
Ingredienser
Chipotlemajones
Mangosalsa
Tomatsalsa
Tortillalefser med maismel
Tips
Lag egen tacokrydder. Du finner oppskrift på hjemmelaget tacokrydder her. Om du ikke har/finner alle ingredienser som skal til for å lage vårt tacokrydder er det mulig å sløyfe dem, det er garantert bedre enn tacoblandingen fra butikken. Du kan også Google tacokrydder eller spørre oss om vi har noe på lager.
Denne oppskriften er laga på erfaringer vi har opparbeida oss. Vi kan også nevne at erfaringen handler mye om TV-titting, og Ole Martin Alfsen.
Hvem har vi stalket?
Cecilie og Pete og Ole Martin Alfsen