Majones

👯 4 posjoner ⏳ 10 minutter

Superenkel og rask majones. Smakstilsett med hva du vil, for eksempel chili.

Da får du chilimajones. Smakstilsett med finhakket sylteagurk, kapers, finhakket persille og ansjos(eventuelt sjalottløk), så har du laget remulade. Altså, majones-grunnoppskriften kan smakstilsettes i det uendelige. Prøv deg gjerne fram med ulike oljer også, men husk! er oljen vond blir maten vond. Denne oppskriften lager chilimajones med sriracha.

Oppskriften

  • Bruk den høye smale beholderen som pleier å følge med en stavmikser. Den må ikke være for stor, men passe smal så man akkurat får en stavmikser oppi.
  • Om du skal ha plain majones ha egg, solsikkeolje (altså ikke olje med mye smak) og sennep i beholderen. Om du vil ha aioli ha hvitløk i også. Om du skal lage chilimajones ha i sriracha i tillegg.
  • Sett stavmikseren i bunnen og kjør til alt er blandet, ca 10 sekunder. Så starter du å dra stavmikseren sakte oppover til overflaten, mens den kjører. TADA! Majones!
  • Smak til med salt, pepper og lime eller sitron.

Ingredienser

Tips

For å få til en bra emulsjon hver gang så er det viktig at ingrediensene har samme temperatur. Om du opplever at majonesen aldri blir tykk, så kan dette være grunnen. Tipset om å bruke stavmikser for å lage majones kommer fra superkokken Lise.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen