Skalldyrkraft
👯 10 posjoner ⏳ 1 time og 30 minutter
Kast aldri skallet fra rekeaften. Lag digg kraft til å ha i fiskesuppa til Trine Sandberg!
Advarsel! Dødens lukt.. Denne kraften lukter ikke like digg som kyllingkraft eller grønnsakskraft. Men vi lover, du pimper opp maten et par hakk med hjemmelaget kraft. Bruk kraften i for eksempel sjømatrisotto eller verdens beste fiskesuppe. (Men husk å smak til suppa med sitron, hvit pepper og salt til slutt.)
Oppskriften
- Varm oljen i en vid kjele. Når det nesten ryker er det varmt nok, ha i skallene. Pass på at du ikke har for mye skall av gangen. Det skal stekes ikke kokes.
- Stek hver runde i ca 5 minutter. Legg ferdigstekt skall til side og ha i ny runde. Blir det tørt, ha i litt mer olje.
- I siste runde har du i tomatpuré og rører dette rundt. Ha alle skallene tilbake i kjelen, tilsett grønnsaker.
- Dekk alt med vann og kok opp. Ta av skummet som kommer opp til overflaten, dette inneholder ting du ikke vil ha i kraften. Som blod for eksempel.
- Når kraften har kokt opp, skru ned varmen så det vidt putrer. La småkoke i 1 time. Skru av varmen og la trekke i 30 minutter.
- Sil kraften.
Ingredienser
Tips
Kraften kan fryses hvis du ikke har en plan for den enda. Oppskrift fra Kokkelære av:
Hvem har vi stalket?
Tom Victor Gausdal