Grønnsakskraft

👯 5 posjoner ⏳ 1,5 time

Lag grønnsakskraft av grønnsaker du ikke har en plan for før det må kastes.

Oppskriften på grønnsakskraft endres etter hva vi har i kjøleskapet, både mengde og type. Noen ganger har vi purre, andre ganger vårløk. Noen ganger pastinakk, andre ganger persillerot, og sånn går no dagan. Derfor endres mengde kraft etter hva man har oppi.

Oppskriften

  • Skrell, rens og grovkutt alle grønnsaker.
  • Ha alt i en kjele med oljen og fres lett på medium varme.
  • Hell på vann så det akkurat dekker grønnsakene.
  • Gi det et oppkok, og la kraften trekke på svak varme i 1 time.
  • Sil kraften. Avkjøl. Oppbevares i glass med lokk i kjøleskap.

Ingredienser

Tips

Inspirert av boka Kokkelære

Hvem har vi stalket?

Tom Victor Gausdal