Kyllingkraft
👯 10 posjoner ⏳ 4-6 timer
Aldri kast kyllingrester om du har renset en hel kylling. Lag kyllingkraft på det.
Hjemmelaget kyllingkraft er alfa omega for å lage en god ramen for eksempel. Vi pleier å kjøpe en hel Hovelsrudkylling for å ha ulike kyllingretter i løpet av uka. Kyllingben og restene etter denne lager vi kraft på.
Sjekk ut appen 'dyrevennlig' for å velge en litt mer dyrevennlig kylling.(Eller andre dyreprodukter)
Oppskriften
- Forvarm ovnen til 180 grader. Legg beina i en langpanne og stek i 30-40 minutter.
- Når beina er gylne, legg dem over i en kjele. Dekk med vann og kok opp.
- Mens beina koker opp, skrell, rens og grovkutt grønnsakene.
- Ha alle ingredienser opp i sammen med kyllingen. Fjern skummet som legger seg på toppen under oppkoking.
- Når det koker, skru ned varmen og la den småkoke i 6 timer. Skum av underveis også.
- Sil kraften og bruk i no digg middag. Kan oppbevares i rent glass i kjøleskapet.