Kyllingkraft

👯 10 posjoner ⏳ 4-6 timer

Aldri kast kyllingrester om du har renset en hel kylling. Lag kyllingkraft på det.

Hjemmelaget kyllingkraft er alfa omega for å lage en god ramen for eksempel. Vi pleier å kjøpe en hel Hovelsrudkylling for å ha ulike kyllingretter i løpet av uka. Kyllingben og restene etter denne lager vi kraft på.

Sjekk ut appen 'dyrevennlig' for å velge en litt mer dyrevennlig kylling.(Eller andre dyreprodukter)

Oppskriften

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Legg beina i en langpanne og stek i 30-40 minutter.
  • Når beina er gylne, legg dem over i en kjele. Dekk med vann og kok opp.
  • Mens beina koker opp, skrell, rens og grovkutt grønnsakene.
  • Ha alle ingredienser opp i sammen med kyllingen. Fjern skummet som legger seg på toppen under oppkoking.
  • Når det koker, skru ned varmen og la den småkoke i 6 timer. Skum av underveis også.
  • Sil kraften og bruk i no digg middag. Kan oppbevares i rent glass i kjøleskapet.

Ingredienser

Tips

Kylling kan byttes ut med and.

Hvem har vi stalket?

Tom Victor Gausdal