Pannebrød
👯 6 posjoner ⏳ 2 timer
Grill eller stek brød i panne. Ferskt brød er godt til de fleste anledninger!
Godt tilbehør til grillmat, gyros eller kebab. Hvis du synes denne oppskriften så skremmende ut, prøv ut en enklere versjon med yoghurtbrød
Oppskriften
- Løs opp gjæren i det lunka vannet i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene.
- Kjør deigen i kjøkkemaskin i ca 10 minutter. Om du gjør det for hånd, elt til den er smidig, skinnende og elastisk. Den er litt klissete. Husk å ikke bruk for mye mel.
- Legg deigen i en oljesmurt bolle, drypp litt av oljen på toppen av deigen. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle.
- Hev deigen til den er dobbelt så stor.
- Kna deigen sammen på et melet bord. Del den i 6 like store biter og rull til boller.
- Dekk bollene med plastfolie og la hvile i 10 minutter.
- Varm grillen eller en stekepanne. Trykk bollene flate for hånd og strekk de utover til de er runde og flate, eller bruk en kjevle. Stek dem på ca 45 sekunder per side.
- Dekk de ferdig stekte brødene med et håndkle slik at de holder seg varme og myke.