Kebab i skogen
👯 4 posjoner ⏳ 1 time
Prepp kebab hjemme og stek den på primusen!
Lag byens beste kebab! Eventuelt skogens beste.. Uansett, det er kjempegodt! Vi pleier å lage hjemmelaget pannebrød, men babben kan også serveres med kjøpte pitabrød for å gjøre det enkelt.
Oppskriften
- Kjøttet bør helst få ligge litt i marinade, så start gjerne dagen før. Skjær kjøttet i strimler.
Prepp dagen før tur
- Bland sammen yoghurt, sitronsaft, finhakket hvitløk, løk i strimler og alle krydderne.
- Bland kjøttet sammen med yoghurtblandingen. Ha over i ei brødpose og legg i kjøleskapet.
- Lag myntedressing. Bland sammen yoghurt, finhakket mynte, honning og sennep. Smak til med salt og pepper. Ha den i en boks.
Prepp før tur
- Kutt dine valgte grønnsaker og rens granateple. Legg i bokser.
- Pakk brød, boksene med mat, utstyr og gå på tur.
- Stek brødene i tørr panne.
På tur
- Stekingen av kjøttet bør skje i omganger om man ikke har stor nok panne, slik at man får god stekevarme.
- Varm opp pannen. Ha i olje, deretter kjøttblandingen. Kjøttet skal stekes på høy varme med marinade og løken.
- Rør ofte så det ikke brenner seg.
- Server kebab med myntedressing, grønnsaker, granateple, kjøtt og brød.
Ingredienser
Myntedressing
Utstyr
Tips
Her har vi blandet flere oppkrifter, men har stalket Lise mest!
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen