Multesirup

👯 10 posjoner ⏳ 15 minutter

Nå er det masse multer i fjellet. Lag noe som faktisk smaker godt av dem!

Multer, eller Satans Bringebær som det også kalles (hilsen vår venn Jazz Erik), har blitt så populært at folk sloss i fjellet om dem. Vi har begge egentlig vært svært høylytte motstandere av multekrem til dessert på julaften. Men om man bruker nok sukker og kvitter seg med steinene - ja da kan det brukes til mye digg. For eksempel som saus på vaniljeis, munkedip, på pannekaker eller i en annen dessert. Den kan også brukes som smakstilsetter i en viltgryte, eller som en hovedkarakter i en drink!

Oppskriften

  • Plukk multer!
  • Rens bærene ved å fjerne skitt og lort som er tatt med fra skogen.
  • Kok opp vann og sukker. Ha i multene og la trekke på svak varme i 5 minutter.
  • Ta kjelen av ovnen og avkjøl, helst til neste dag.
  • Sil av multene, og ha i sirup i et passende glass eller flaske som helst er kokt for at sirupen skal vare lengst mulig.

Ingredienser

Tips

Sverre Sætre har et par tråder med safran i sirupen, vi må be Linda om å dyrke safran-blomst!

Hvem har vi stalket?

Sverre Sætre