Multesirup
👯 10 posjoner ⏳ 15 minutter
Nå er det masse multer i fjellet. Lag noe som faktisk smaker godt av dem!
Multer, eller Satans Bringebær som det også kalles (hilsen vår venn Jazz Erik), har blitt så populært at folk sloss i fjellet om dem. Vi har begge egentlig vært svært høylytte motstandere av multekrem til dessert på julaften. Men om man bruker nok sukker og kvitter seg med steinene - ja da kan det brukes til mye digg. For eksempel som saus på vaniljeis, munkedip, på pannekaker eller i en annen dessert. Den kan også brukes som smakstilsetter i en viltgryte, eller som en hovedkarakter i en drink!
Oppskriften
- Plukk multer!
- Rens bærene ved å fjerne skitt og lort som er tatt med fra skogen.
- Kok opp vann og sukker. Ha i multene og la trekke på svak varme i 5 minutter.
- Ta kjelen av ovnen og avkjøl, helst til neste dag.
- Sil av multene, og ha i sirup i et passende glass eller flaske som helst er kokt for at sirupen skal vare lengst mulig.
Ingredienser
Tips
Sverre Sætre har et par tråder med safran i sirupen, vi må be Linda om å dyrke safran-blomst!
Hvem har vi stalket?
Sverre Sætre