Crêpes med alt

👯 10 posjoner ⏳ 20 minutter

Tynne pannekaker, eller crêpes som det heter på godt fransk, egner seg både som hovedrett og dessert.

Om sommeren har det blitt en tradisjon å stjele litt fra kjøkkenhagen til Cecilies bror Thormod og svigerinne Linda. Denne retten er inspirert av deres bugnende drivhus med tomater og pallekrager med grønnsaker. Samtidig fikk vi ta med oss noen never rips.
Med nydelig vær i Oslo ble det en tur på øyene for å bade og lage digg mat på primus.

Oppskriften

    Prepping før tur:

  • Bland mel og salt, og tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt med visp til du får en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken og visp inn eggene til slutt. Hell over i ei flaske.
  • Åpne mozzarellaen og legg i en passende boks, så slipper du søppelet på tur. Vask og pakk alle ingredienser i passende beholdere.

    Matlaging ute på tur:

  • Varm stekepanne og ha i en klatt smør. Hell i nok røre så den dekker pannen. Stek raskt på høy varme så begge sider blir gyldne.
  • Del tomater i to og ha i ønsket ingredienser. NYT!
  • Når du er klar for dessert så fyller du pannekake med rensa rips og sjokoladesaus.

Ingredienser

Crêpes

Garnityr - middag

Garnityr - dessert

Utstyr

Tips

Hvem har vi stalket?

Pete og Cecilie