Kyllingbryst med thaicurry

👯 4 posjoner ⏳ 1-2 timer

Kyllingbryst med curry toppet med friterte nudler.

Denne curryen heter Khao soi gai og er fra boken til Terje Ommundsen 'Thai-Obsessed'. Hvis du har laget kyllingkraft og denne red curry pastaen, vil denne retten være lekende lett.
Er du ute etter litt spenning i livet fritèr litt nudler. Det minner meg om da vi som kids panta flasker på Shell og brukt pengene på en pakke nudler for 3 kroner på Asiabutikken for å spise dem ukokt.

Oppskriften

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Varm en teflonpanne eller kjele.
  • Bruk en skje og ta den øverste kremen fra en boks kokosmelk og legg i panna.
  • Kok kokoskremen helt til den skiller seg. Ca 15 minutter på litt over medium varme. Jo mer skilt curry jo mer respekt.
  • Når kokoskremen er skilt, bland i red curry paste og fres dette samme i ca 5 minutter.
  • Hell kyllingkraft og kokosmelk i og kok i 30 minutter.
  • Varm en panne med litt olje. Legg i en klatt smør sammen med kyllingbrystet. Det skal frese godt, men pass på at det ikke brennes. Når skinnet er gyllent og sprøtt legg inn i en passende ildfast form i ovnen.
  • Steketid varierer med størrelsen på brystet, men etter ca 10 minutter kjenn på kyllingen. Begynner den å bli hard/bouncy kan du ta den ut av formen og la den hvile på rist.
  • Kok nudlene
  • Varm matolje til 180 grader. Friter litt av nudlene til de blir gyldne og la de tørke på et papir.
  • Smak til curryen med soyasaus, fiskesaus, palmesukker og lime.
  • Kutt sjalottløk og vårløk i tynne skiver. Skjær opp kyllingbrystet i skiver.
  • Server nudler med curry og kylling toppet med sjalottløk, vårløk, koriander og friterte nudler.

Ingredienser

Topping

Tips

Hvem har vi stalket?

Terje Ommundsen