Red curry paste

👯 4 posjoner ⏳ 1.5 timer

Red curry paste alà Terje Ommundsen. Lag egen red currypaste!

Nå har vi laget thaisuppe og curryer i noen år. Da har vi erfart at en red curry paste er ikke bare èn red curry paste. Spennende! Dette vil vi lage selv!

Oppskriften

  • Forvarm ovnen til 170 grader. Bak hel, uskrelt hvitløk i 60 minutter. Bak hel, uskrelt sjalottløk i de siste 45 minuttene, til de er helt myke.
  • Avkjøl og rens løken.
  • Rist svart kardemomme, korianderfrø og spisskummen i tørr panne til det lukter digg krydder. Avkjøl.
  • Kutt chili, sitrongress, galangal, gurkemeie og ingefær i tynne skiver.
  • Knus alle ingrediensene sammen i en morter eller i en foodprosessor til det er en fin mos.
  • Varm en panne med litt olje og fres pastaen i ca 5 minutter. Om du skal bruke pastaen med en gang kan du hoppe over dette steget.

Ingredienser

Tips

Om du varmebehandler pastaen vil den holde i ca 2 uker i et rent og lukket glass i kjøleskapet. Om du ikke varmebehandler den, vil den fermenteres.

Hvem har vi stalket?

Terje Ommundsen