Hvor vil du spise?
Foodstalkers anbefalte spisesteder i Oslo
42 restauranter funnet

200
Her var vi med vennegjengen før en konsert, rask og hyggelig service, bra mat og laid back stemning. Passer bra for venner og/eller kollegaer.

Ahaan
Ahaan ligger i det nyrestaurerte bygget Sommerro på Solli. Vi startet kvelden med en fordrink på Ekspedisjonshallen. Ahaan er et sted med god stemning fra første stund, hyggelig og trygg servitør. Vi gikk for en 5 retters meny og en flaske hvitvin, en tørr Riesling anbefalt av servitøren. Den passet perfekt til thaimat med mye smak. Første rett var en reke i limeblad med peanøtter og saus. Digg start! Andre servering med fritert blekksprut, en nydelige saus. Samt fritert squash med sesamsaus. Tredje rett var grillet entrecôte med chili og fritert sticky rice, så enkelt med så godt. Så til en fantastisk red curry med ris. Dessert med kokosis, mango parfait, rista kokos og mangosaus, servert med en appelsin-spritz anbefalt av servitør. Digg kombo, frisk og treffende avslutning, kanskje vår dessertfavoritt all time. Alt i alt var Ahaan en svært god opplevelse. Dog bærer den litt preg av sin plassering, da den var full av folk som synes Solli er ytterkanten av hvor langt øst de bevevger seg i byen.

Ansjosen
Trivelig bitteliten italiensk nabolagsrestaurant på Adamstuen. Vi gikk for 4 retters og anbefalinger av vin fra servitør. Petter gikk for bruschetta til forrett, Cecilie tok ceviche. Lett og digg start! Andre rett fikk vi Tagliata, som var norsk marmorert entrecôte i skiver med ruccula, sitron, pinjekjerner og 24 måneder lagret parmesan. Neste rett var pasta. Nydelig Vi gikk for to ulike panna cottas til dessert. Alt i alt en veldig hyggelig kveld med god mat og drikke.

Arakataka
Dette besøket gjorde Cecilie uten Pete, overraskende nok. Arakataka er en restaurant som har vært på ønskelisten lenge. Hele bordet gikk for 4 retters med vinpakke. Første rett var en tartar av Angus ku og frisk salat. Andre rett var en helt fantastisk god tomatrett. Hovedretten var kylling fra Holte gård med bruna smør og soppemulsjon. Dessert var bringebær, mjødurt og hvit sjokolade. Alle retter hadde rene og gode smaker, her får man mye godt for pengene. Vinneren var nok tomaten fra Bergsmyrene gård. Vinpakken var helt ok, ikke noe veldig nytt og spennende. Men god stemning ble det!
Babbos Collective Øvrefoss
Babbos var et perfekt sted å spise lunsj før vi trasket rundt på Løkka i vårsola som tittet frem i februar. Kjempehyggelig service og bra mat. Digg hjemmelaget juice av ulik smak. Pannekaker kan absolutt anbefales!
Bakkekroen
Den gamle kro-følelsen er det sjelden vi opplever, særlig i kombinasjon med skikkelig god mat, men dette har de fått til på Bakkekroen. Menyen er klassisk, utførelsen på maten helt strålende! Frittert hylleblomst og is til dessert. Lett å la seg sjarmere!
Bar Babylon
Stikk innom for afterwork, møt vennegjengen eller gå på date i den hyggelige bakgården om sommeren. De serverer digg småmat ved siden av pilsen. Siden maten kommer fra kjøkkenet til Happolati skjønner man hvordan barmat kan være så digg.
Bob the Bagle
Oslo’s beste bagel (i 2025 ihvertfall)

Chez Colin
Denne restauranten ligger i en gate med mye spennende konsepter i mat og drikkeverden. Chez Colin er en hyggelig liten uhøytidelig fransk restaurant. Vi valgte hver vår 3 retters med vinpakke. Forretten var virkelig en høydare, en av de beste fiskesuppene vi har smakt! Petter gikk for kjøtt, Cecilie fisk til hovedrett. Rause og gode posjoner. Burde kanskje stoppet der, men Cecilie ville ha sin favoritt dessert, nemlig sitronterte med marengs. Fantastisk! Chez Colin anbefales, men Le Benjamin er fortsatt vår favoritt franske bistro.

Code restaurant
Jeg og Petter har som tradisjon å dra på julebord-date. Dette året ble det Code. Code restaurant har fått kallenavnet And på tralle, dette for nettopp deres servering av and på tralle. Men denne kvelden gikk vi for 3 retters med vinpakke. Petter bestilte tidenes beste vegetariske forrett; Grillet gresskar med gresskarpurè og parmesanskum. Til hovedrett ble det and selvfølgelig. Og til dessert petit four med en kjempe god dessertvin(er), ja servitøren hadde ønsket at vi skulle få to dessertviner. Dette er en raus restaurant med god service og god mat.

Corrals Solli
Dette var en foodtruck som lå rett utenfor baren Rampen(Som hadde masse digg norsk sider, og takterasse om sommeren). Vi bestilte tre taco med alt, medium sterk. Fantastisk taco, nesten like god som den vi lager selv. Lefsene, 100% mais, var helt fantastisk. Var litt sprø i kanten, så var et godt element. Ble servert med feta/yoghurt, frisk korriander og syltet rødløk. Nydelig balansert chilistyrke. Kjøttet var storfe, kokt til det falt fra hverandre. Digg taco kan være grisete, heldigvis fikk vi hansker! Service!

Cousins
Cecilie har hatt sin arbeidsplass på Glassmagasinet i noen år, og naturlig nok har vi dratt innom denne koselige 'kantina'. Veldig god lunsj og hyggelige ansatte! Anbefales for en lunsj eller brunsj etter shoppingturen!

Fyr bistro Park
Park er Fyr bistronomi og bar sin uteservering om sommeren. Cecilie dro hit med noen kollegaer for afterwork. Hun bestilte en Humlepung Rosè og moules frites. Fantastisk god smak på blåskjellkraften, og perfekte pomme frites med chilimayo. En veldig fin plass på en strålende sommerdag.

Golden Chimp
Golden Chimp lå før på Tøyen, og gav oss vårt første møte med suppe i dumpling - et spennende bekjentskap med mye annet godt. Vi var der i en høstferie, og nøt godt av ferietilbudet, men maten stod ikke tilbake for det. Vi hadde en super kveld, og koste oss med spennende smaker. Kongekrabbe pumplings kommer vi stadig tilbake til, der vi kommer over de. Nå har de flyttet til nye lokaler, og vi gleder oss til å prøve!!

Gressholmen kro
Er du som oss som digger en dag på svaberg om sommeren, duppe i havet og lese en bok? Hva med å avslutte dagen med loff, reker og en kald pils mens håret tørker i sola? Gressholmen kro serverer akkurat det du har lyst på etter en sånn sommerdag, en liten perle i Oslofjorden om sommeren. Hit kan du ta båten ut med ruterbilletten!

Himkok
Er du gira på velbalanserte og digge drinker? Himkok er stedet. Ikke drikk for mange...
Hos Peder
Små deleretter og god vin har blitt en favoritt. Og en av de beste(begynner å bli flere av dem) i Oslo på dette vi si er Hos Peder. Hyggelig service, bra mat, digg om sommern med åpne vinduer og liten uteservering.

Hyde
Dette var Cecilies julegave til Petter. Sikkert fordi hun hadde lyst til å dra på en Michelin-restaurant for første gang. Men uansett, det var en veldig bra matopplevelse. Flere høydepunkter og vi har tatt med inspirasjon til å bruke kardemomme i smørsaus. Takk, Hyde! Vinpakken var også veldig bra til hver rett.
Jimmy´s
Dette er enda en hyggelig plass for deleretter, men også middag helt for deg selv. Dette har blitt vår go-too-sted for å planlegge ting som kan være litt kjedelig, for eksempel ferier, høytider, store middagsselskaper eller andre planleggingsting. Prosjektledelse + bobler = sant? Digg mat og hyggelig service! Bra for ut med kollegaer, venner eller date!
.jpg)
Koie Ramen
Ramen er en ny folkefavoritt, og Koie er en stabil leverandør både av god ramen, og hyggelige steder å spise den. I Bjørvika har de en nydelig uteservering om sommeren, og det er vel verdt en tur innom for en varmende suppe nudler om vinteren også.
Kolonialen Bislett
Den første høststormen stoppet oss fra å reise på hytta, og dermed ble det en impulstur til Kolonialen. Angret ikke ett sekund på å bruke helgebudsjettet her. Fantastiske høstsmaker, spesielt espuma- soppsuppen var digg. Og da vi så Kvestad issider på menyen, klarte vi ikke holde oss unna en ostetallerken med issider til dessert. Hyggelig service, bra viner og bra mat. Anbefales året rundt!

Kolonihagen
Helt nydelig mat og spennende sammensettinger. Bra kvalitet på alle ledd, og god drikke. Fantastiske og morsomme smaker, med ukjente og spennende ingredienser. Vi gikk for 5 retters med vinpakke. Starter med surdeigsbrød fra Kolonialen(kan kjøpes på Rema1000) og smør fra en gård i Hedmark. Retten som utmerket seg mest var rødbete, pepperrot, emulsjon med meldestokk og feta fra Rygge. Denne fikk vi en Cremant d'Alsasse til. Veldig frisk og fin til retten. For å forklare morsomme retter: en liten overraskelse på slutten med daim med steinsopp og sukkerspinn med mjødurt. En restaurant vi absolutt kan anbefale!

Le Benjamin bar og bistro
Le Benjamin er et sted vi har dratt tilbake til flere ganger. En kjempehyggelig fransk bistro med god mat og drikke. Og ikke minst veldig hyggelig og trygge ansatte.
Maaemo
Maaemo er i en annen liga enn alt annet vi har vært på. Man betaler for en opplevelse. Ikke bare er det veldig god mat, men alt er planlagt til den minste detalj for at gjestene skal få en god opplevelse. Fantastisk!
Madonna
Madonna er passende nok rett ved Munch-museet, men vi vil absolutt ikke kategoriser restauranten som en turistfelle. Fantastisk mat og service, nyt uteservering og sola ved utløpet av Akerselva. Passer til venner, kollegaer og dates!
Mike's corner
Cecilie er Karpe-fan, så hjørnet til Mike er hennes favoritt-hjørne. En ordentlig amerikansk chicken parm er digg dagen derpå. Mike's har også en veldig fin uteservering, digg å ta seg en utepils.
Palace Grill
En helaften - en ekte helaften. Sett av kvelden, og formiddagen etter. Rundhåndet vinsjenk og en meny med helt fantastiske smaker! Service, stemning og et lokale du aldri har sett maken til setter rammen for en fantastisk helaften. Kom presis, her vil du ikke gå glipp av et sekund av opplevelsen. En bordsetting om dagen, satt meny og garantert god stemning. Om du orker er det en deilig brun bar på andre siden av gangen, og utested i bakgården.

Preik
Preik er vår nabolagsbar. Fantastisk uteplass på solfylte dager, og serverer Cecilies favoritt mimosa! Her kan du også få noe å spise om du er sulten.

Rett i gapet
Vi skulle ut å spise etter kinodate. Men etter å ha sett Triangle of sadness var det vanskelig å ha lyst på noe. En ting vi visste var at vi trengte litt bobler. Det ble en spontan tur til Rett i Gapet. Det var en hyggelig overraskelse med flere gode anbefalinger på både vin og bobler. I tillegg hadde de smårettet. Hyggelig liten vinbar! Anbefales!

Skaal matbar
Mat eller drikke? Dette er en matbar. Vi fikk dessverre ikke plass på uteserveringen denne fine vårdagen, men det var like trivelig inne. Cecilie hadde lyst på toast, og toast fikk hun! Med spennende majones med svart hvitløk. Dette er stedet kjendisene fra løkka henger, men det er ikke så rart. Veldig god mat, drikke, og gøy betjening.

Smalhans
En spontan tur innom for en brunsj en vinterdag. Spennende brunsjmeny, med moderniserte lunsjklassikere. De serverer også Dagens Husmann for 220 kroner hver dag. Veldig god mat for prisen, anbefales!
Smia galleri
Den mest sjarmerende bakgården øst for elva? Rolig stemning, god mat og godt i glasset. Virkelig en plass å ta en rolig ettermiddag, kose seg med god mat og et glass vin.
St. Lars
Beste biffen i by’n! Ikke mer og si enn det? Dra dit

Szechuan Chengdu
Dette er en veldig populær kinesisk restaurant, ofte full og med mye liv. Dette fordi det er fantastisk autentisk god kinesisk mat. Men bestill fra den røde menyen, pliiis! Eller be servitøren om anbefalinger. Her er det lov å dele! Lokalet er typisk kinesisk, litt brun pub-preg, men med innslag av kinesisk krimskrams. Lave skuldre og forventningene til maten lavere, dermed blir man ekstra overrasket over kjærligheten som ligger i denne maten. Kos deg!
Territoriet
Veldig gode på vin, hyggelige folk. Og hundevennlig. Veldig ofte fullt. Men vi var her en februardag (bursdag til Cecc)

The Foodstalkers
Hjemmelaget er alltid best. Mest kjent for taco!
The Little Pickle
Fantastisk god mat! Anbefales! Det som sto ut som noe de er veldig gode på er selvfølgelig sylting, her fikk vi smaker vi ikke har smakt før. Og en annen ting, brødet.. OMG! så godt! På dagtid selger de bakevarer, løp og kjøp brød!

Via Village Food Court
Via Village er mathallen vi pleier å dra innom før en kinodate på Vika kino. Og når vi har lyst på krabbedumplingsene til Golden Chimp! Via Village er en mathall med mange ulike matboder, så her varierer kvaliteten også. Men mye bra å velge mellom. Spesielt Golden Chimp og empanadas fra De Mi Tierra.

Vintage kitchen
Vintage kitchen er en skjult perle på Grønland/Tøyen. Vi har bare spist lunsj og drukket vin her, men vi har veldig lyst til å komme tilbake for middag. Til lunsj kan man for eksempel få veldig bra danske smørbrød. Og vinkartet er også veldig bra! Det var her vi smakte Nigard sider fra Sideriet for første gang. Smak av høst!

Vippa
Vippa ute på Vippetangen representerer sommer i Oslo perfekt. Avslappet stemning med en fantastisk uteservering rett ved fjorden. Her kan man sitte og bare ta en drink, eller spise mat fra ulike boder. Maten varierer veldig på kvalitet, men noen gullkorn innimellom!
Way Down South
Ekte BBQ, southern style! Her er det ikke snakk om å spise pent og ikke søle - bruk henda og la det renne. Digge smaker, enorme posjoner og ekte southern hospitality. Om du knekker en sharing-plate her, trenger du ikke spise på et par dager.

ZZ pizza
Byens beste pizza, og vår nabolagsrestaurant! Anbefaler alle pizzaene(vi har aldri hatt plass til pizzadesserten, men den ser gøy ut). Kan også anbefale sider som blir laget på bakrommet, bokstavelig talt.