Tomatsaus til alt!
👯 10 posjoner ⏳ tja.. 3 timer?
Lag masse tomatsaus som kan fryses og brukes for eksempel til kjøttdeigen, altså Bolognese som det heter på godt italiensk.
En tomatsaus er praktisk å ha i frysern. Ta opp tomatsausen for pastaen, suppa eller pizzaen. Denne forandres raskt til en tomatsuppe ved å spe på med litt hjemmelaget grønnsakskraft.
Denne tomatsausen blir ca 1 liter.
Oppskriften
- Grovhakk løk og knus hvitløk, trenger ikke finhakkes.
- I en gryte fres guk løk til den er blank i litt olje. Tilsett hvitløken, og la den steke med i ett minutt.
- Tilsett rødvinseddik, bland den godt inn med løken. Deretter tilsett tomater, vann og fond.
- Kok opp og la putre med lokk så lenge du har tid. Minimum en time. Jo lengre, jo bedre. Ikke fosskoke.
- Når den har putret lenge nok, kjør den glatt med stavmikser. Tilsett krydderne.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
- Om du er usikker på hvor du skal begynne så start med en teskje salt og sukker, og en halv teskje pepper.
- Er det lite smak nå? Kjør på med mer salt. Er det lite sødme? Kjør på med mer sukker.
- Avkjøl før du har det i bokser. Frys ned.
Ingredienser
Tips
Denne oppskriften varieres i forhold til hva vi har i kjøleskapet. Har du tomater, bruk dem! Har du en gulrot eller en stangselleri, hakk dem og bruk dem som løken.
Dette er Pete's tomatsaus.
Hvem har vi stalket?
Pete