Thaisuppe på tur

👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter

Herlig thaisuppe fra Trines matblogg kan lett lages på primus, skip kylling så har du en digg vegetarsuppe.

Denne suppa har vært en av våre favoritter fra Trines matblogg i noen år. Men denne gangen prøvde vi å ta den med på tur. Og med ferske bønner fra hagen til Linda blir denne suppa himmelsk også på primus.
Det viktigste ved å ta med mat på tur er prepping. Alt preppes på kjøkkenet hjemme, så les fremgangsmetode og pakk etter den sånn at det bare blir å slenge sammen på primusen i tur og orden. God tur!

Oppskriften

    Prepping før tur:

  • Kutt gulrot i staver, løken i tynne skiver og paprika i strimler og legg i en boks med lokk (eventuelt pose hvis du ikke har bokser)
  • Riv ingefær og legg i liten boks.
  • Finhakk hvitløk og legg i egen boks.
  • Rens og del bønner i to, legg i boks
  • Kutt lime i båter, legg i boks.
  • Kutt kylling i biter, ha i boks eller pose
  • Ha ferdig utblanda kyllingfond i et gammelt syltetøyglass eller boks.
  • Pakk med red curry paste, olje, kokosmelk(hvordan åpner du den i skogen?), sukker, soyasaus, fishsauce, nudler og koriander.
  • Gå på tur!

    Matlaging ute på tur:

  • Legg frem alt som skal brukes, det kan gå fort i svingene her.
  • Sett på primusen, varm olje i kjelen og stek kyllingbitene raskt til de får litt farge. Legg kyllingen til side i en bolle.
  • Ha i mer olje i kjelen om det trengs, stek løk, paprika og gulrøtter til de er møre. Tilsett hvitløken mot slutten og fres med i et minutt. Ha alt til side i en bolle.
  • Ha i olje og la red curry paste frese med oljen i ca et halvt minutt til den frigir digg lukt. Tilsett ingefær, kokosmelk og kyllingfond. Tilsett de stekte grønnsakene. Smak til med fishsauce, soyasaus og sukker. La suppa putre i ca 10 minutter på lav varme.
  • Tilsett aspargesbønner mot slutten, spørs på tykkelsen men kokes med suppa i ca 3-4 minutter.
  • Tilsett kyllingen og ta kjelen av primusen og legg på lokk.
  • Kok opp vann i den andre kjelen, ha i nudler og kok til nudlene er ferdig, sil av vannet.
  • Ha kyllingsuppa tilbake på primusen for å varme den litt og smak den til med lime.
  • Ha nudler i bunnen av skålen. Fordel suppe og kylling over og topp med koriander.
  • Nyt! Men husk å ta med deg søpla di hjem!

Ingredienser

Utstyr

Tips

Om du ønsker å ta denne suppa ett hakk høyere på digg-skalaen, lag egen red curry paste. Hvis dette blir for mye å be om, så utforsk ulike red curry-paster. Noen er faktisk mye bedre enn andre. Noen er også sterkere enn andre, smak deg frem.

Man må ikke ha kylling i denne om du ønsker en vegetarvariant. Den er like god uten! Bytt ut kyllingfond med grønnsaksfond.

Hvem har vi stalket?

Trine Sandberg