Thaisuppe på tur
Herlig thaisuppe fra Trines matblogg kan lett lages på primus, skip kylling så har du en digg vegetarsuppe.
Denne suppa har vært en av våre favoritter fra Trines matblogg i noen år. Men denne gangen prøvde vi å ta den med på tur. Og med ferske bønner fra hagen til Linda blir denne suppa himmelsk også på primus.
Det viktigste ved å ta med mat på tur er prepping. Alt preppes på kjøkkenet hjemme, så les fremgangsmetode og pakk etter den sånn at det bare blir å slenge sammen på primusen i tur og orden. God tur!
Oppskriften
- Kutt gulrot i staver, løken i tynne skiver og paprika i strimler og legg i en boks med lokk (eventuelt pose hvis du ikke har bokser)
Prepping før tur:
- Riv ingefær og legg i liten boks.
- Finhakk hvitløk og legg i egen boks.
- Rens og del bønner i to, legg i boks
- Kutt lime i båter, legg i boks.
- Kutt kylling i biter, ha i boks eller pose
- Ha ferdig utblanda kyllingfond i et gammelt syltetøyglass eller boks.
- Pakk med red curry paste, olje, kokosmelk(hvordan åpner du den i skogen?), sukker, soyasaus, fishsauce, nudler og koriander.
- Gå på tur!
- Legg frem alt som skal brukes, det kan gå fort i svingene her.
Matlaging ute på tur:
- Sett på primusen, varm olje i kjelen og stek kyllingbitene raskt til de får litt farge. Legg kyllingen til side i en bolle.
- Ha i mer olje i kjelen om det trengs, stek løk, paprika og gulrøtter til de er møre. Tilsett hvitløken mot slutten og fres med i et minutt. Ha alt til side i en bolle.
- Ha i olje og la red curry paste frese med oljen i ca et halvt minutt til den frigir digg lukt. Tilsett ingefær, kokosmelk og kyllingfond. Tilsett de stekte grønnsakene. Smak til med fishsauce, soyasaus og sukker. La suppa putre i ca 10 minutter på lav varme.
- Tilsett aspargesbønner mot slutten, spørs på tykkelsen men kokes med suppa i ca 3-4 minutter.
- Tilsett kyllingen og ta kjelen av primusen og legg på lokk.
- Kok opp vann i den andre kjelen, ha i nudler og kok til nudlene er ferdig, sil av vannet.
- Ha kyllingsuppa tilbake på primusen for å varme den litt og smak den til med lime.
- Ha nudler i bunnen av skålen. Fordel suppe og kylling over og topp med koriander.
- Nyt! Men husk å ta med deg søpla di hjem!
Ingredienser
Utstyr
Tips
Om du ønsker å ta denne suppa ett hakk høyere på digg-skalaen, lag egen red curry paste. Hvis dette blir for mye å be om, så utforsk ulike red curry-paster. Noen er faktisk mye bedre enn andre. Noen er også sterkere enn andre, smak deg frem.
Man må ikke ha kylling i denne om du ønsker en vegetarvariant. Den er like god uten! Bytt ut kyllingfond med grønnsaksfond.
Hvem har vi stalket?
Trine Sandberg