Rønnaug's skalldyrsalat
👯 4 posjoner ⏳ 20 minutter
Skalldyrsalaten kan serveres med god loff og et glass Jura.
Denne salaten har fulgt med Cecilie siden hun feiret sin 17-årsdag hos Rønnaug og Aage med gode venner. Hun skulle helst sett at det ble hummer, kreps, blåskjell og ferske reker. Som et kompromiss ble det denne skalldyrsalaten servert med Pavlova til dessert.
Bak deg en rykende fersk Kongeloff, og spis et royalt måltid!
Oppskriften
- Om du har reker og krepsehale i lake, sil ut all laken og la stå. Tørk gjerne med papir.
- Ta frem ei stor bolle. Kutt isbergsalaten og ha i bollen.
- Finsnitt rødløken og stangselleri. Ha det oppi bollen.
- Skrell agurken. Del den på langs. Ta en skje og skrap ut kjernen av agurken. Hakk agurken i biter og ha alt oppi en bolle. Denne måten å kutte agurk på gjør at agurken holder seg crispy og ikke vanner ut salaten. Ha agurk i salatbollen.
- Ha majones i en liten bolle. Finhakk hvitløk og bland i med majonesen. Ha i noen klunker fløte og rør sammen. Skvis en sitron i og smak til med et par klyper salt og pepper.
- Ha i skalldyr og majonesen i salatbollen. Bland godt sammen.
- Pynt med dill. Server med loff, smør og no godt i glasset.
Ingredienser
Tips
Om du ikke bruker fersk hvitløk så bør man passe på mengden litt. Fersk hvitløk er mildere og rundere i smaken. Server med bobler, for eksempel Cremant du Jura.
Hvem har vi stalket?
Cecilie og Rønnaug