Pepperkakeis med klementinsaus
👯 4 posjoner ⏳ 1 døgn
Pepperkakeis med klementinsaus er årets juledessert!
Denne isen har vært populær hos oss i desember! Isen får meg tilbake til barndommen da man spiste rå pepperkakedeig...Ja ok, gjør det fortsatt.
Oppskriften
- Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og ha i kjelen, ha også i resten av vaniljestangen. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.
- Ha eggeplommer i en bolle. Når melkeblandingen koker, heller du den varme massen over eggeplommene mens du pisker kraftig.
- Ha blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til 84 grader mens du rører konstant. Blir den varmere enn dette, vil isen bli kornete.
- Ha i pepperkakene og la stå i 20 min. Ta ut vaniljestanga. Kjør blandingen med stavmikser og sil av. Avkjøl. Om du har tid, la røra ligge i kjøleskapet over natta for å la smakene sette seg ordentlig.
- Kjør røra i ismaskin. Dersom du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre hver halvtime til den har satt seg.
- Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da vil karamellen kunne krystallisere seg. Vend heller på kjelen ved behov.
Klementinsaus
- Hell oppi klementinjuicen mens du rører. Rør rundt til karamellen løser seg opp. Avkjøl.
- Server pepperkakeisen med klementinkaramellen og litt knuste pepperkaker i bunn.
Ingredienser
Klementinsaus
Tips
Denne oppskriften har en god grunnoppskrift for vaniljeis. Karamellsausen tykner etter avkjøling.
Hvem har vi stalket?
Truls Torp Karlsen