Pavlova
👯 6 posjoner ⏳ 2 timer 30 minutter
Dette er min favorittkake, og på 17.mai pleier jeg å ta litt av, takket være Lise Finckenhagen
Mr. Lova Lova, Pavlova. Jeg lager denne med hjemmelaget bringebærsaus. Men du kan også blande syltetøy i kremen for å gjøre livet enklere.
Oppskriften
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
- Tegn en sirkel (cirka 22-24 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs med den opptegnede sirkelen).
- Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
- Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
- Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær, bringebærsyltetøy eller bringebærsirup til en rosa bringebærkrem. Fordel kremen over pavlovakransen og pynt med friske bær, melis og blomster. Drypp til slutt over litt saus hvis ønskelig.
Ingredienser
Bringebærkrem
Til pynt
Tips
Pass på at bakebollen er ren og ikke har noe fett i seg, ellers vil marengsen aldri bli stiv. Jeg pleier å lage marengsen dagen før, slik at man kan bruke tida på champagnefrokosten den 17.mai.
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen