Juleflesk

👯 30 posjoner ⏳ 30 minutter

Sukkerbomber med friske bær og fruktsmak.

En guilty pleasure vi begge har til felles er seigmenn(og kvinner), en ting vi ikke har tenkt på er at vi kan lage dem selv! Lag saus/sirup av din favoritt frukt,bær eller blomst, da har du en god start for å lage juleflesk.

Oppskriften

    Bringebærsirup

  • Ha sukker og bringebær i en kjele og varm forsiktig opp. Varm til sukkeret har løst seg opp.
  • Sil av sausen og unngå å klemme bærene. Da får du en klarere saft, altså ikke gromsete.
  • Smak til med sitron.

    Juleflesk

  • Ha kaldt vann i en stor bolle og legg gelatinplatene i vannet. La stå mens du gjør andre ting.
  • Kle en form på rundt 22x25 cm med bakepapir. Dekk kanter også, ellers vil det bli veldig klissete å få juleflesken av.
  • Ha bringebærsirup og sukker i en kjele (jada, enda mer sukker). Kok opp på lav varme og la den småkoke til sukkeret er oppløst.
  • Nå skal gelatinen løses opp. Kok opp 0.5 dl vann i en liten kjele. Skvis vannet ut av gelatinen og legg i det kokende vannet mens du rører det ut. Ta litt og litt av gangen.
  • Ha gelatinvannet i sukkerlaken. Smak til med sitron.
  • Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap til dagen etter.
  • Ha juleflesken ut av formen og skjær den i terninger med en god kniv. Nå er juleflesken sticky, den setter seg fast overalt, men hold ut og vær tålmodig. Vårt tips er å varme kniven i varmt vann før du skjærer i flesket. Pust ut, ro ned, det blir bra og digg til slutt.
  • Mort sukker så det blir finkornet, ha i en bolle. Vend juleflesken bit for bit i sukkeret, til den ikke er så sticky lenger.

Ingredienser

Bringebærsirup

Juleflesk

Tips

Denne oppskriften viser bare juleflesk med bringebærsirup. Men du kan bytte ut bringbær med annen bær eller frukt. Eller om du har noe siruper til overs. For eksempel multe-, kirsebær- eller jorbærsirup. Vær kreativ! Bruk konditorfarge hvis du ønsker en sterkere farge.
Vi bruker frossen bringebær nå som den er ute av sesong.

Hvem har vi stalket?

Rolf-Anders fra det glade kjøkken.