Pasta med blåmuggost
👯 4 posjoner ⏳ 20 minutter
Vi var i Venezia i 2023, hva får man i Italia? Fantastiske pastaretter! Vi har kopiert en av dem.
Denne fikk Cecilie servert på en gaterestaurant i Venezia. Den var fantastisk god til å være så enkel. Hurra for italiensk mat! Det er selvfølgelig fordi italienerne ikke serverer dårlig pasta. Please lag pastaen selv, prøv, det er bra. Denne kan selvfølgelig lages som vegetar ved å sløyfe bacon. Stek heller pepper i olivenolje.
Oppskriften
- Kok opp en stor kjele med saltet vann til pastaen. Ta frem alle ingredienser.
Steg for steg
- Rist pistasjnøttene i en tørr panne til de begynner å lukte godt. Pass på så de ikke brenner seg. Grovhakk nøttene og ha de i en skål. Grovhakk også bladpersille.
- Tørk vekk pistasjrester fra pannen og stek bacon sprøtt på middels høy varme. Ha bacon over på kjøkkenpapir så de får rent av seg fettet.
- Kvern pepper i baconfettet, la det steke litt på den samme varmen. Tilsett fløte og blåmuggost og kok til osten smelter. Rør rundt så det ikke brenner seg.
- Hakk det sprø baconet som har fått tørket fra seg fett og tilsett i fløtesausen. Tilsett hakket bladpersille. Skru ned varmen. Og la stå på svak varme imens du koker pasta.
- Kok pasta al dente, er den fersk må den kokes kortere enn om den er tørket. Sjekk pastaen underveis ved å smake. Når pastaen er ferdig overføres den i fløtesausen sammen med to spiseskjeer av pastavannet. Dette gjøres fordi fløtesausen skal få riktig konsistens. Bland godt.
- Ha pasta med digg saus på fire tallerkner. Dryss over pistasjnøtter og riv så mye parmesan som folk vi ha over pastaen. Buon appetito!
Ingredienser
Pasta
Saus
Topping
Tips
Vi bruker selbu blå til "hverdags", men er ikke vonde å be når vi ser en Kraftkar i butikken.
Hvem har vi stalket?
Venezia