Pasta
👯 4 posjoner ⏳ 2 timer
Dette er vår go-to pastaoppskrift. Å lage sin egen pasta blir 100% bedre enn et kjøp i butikk, lover.
Prego! Buon appetito!
Oppskriften
- Mål opp eggene. Eggene må være totalt på 185 gram, hvis ikke de er det har du i vann til du får 185 gram.
Pasta
- Ha melet i en haug på benken. Lag en grop i midten, slik at det ser ut som en vulkan. Tilsett egg og salt i gropa. Bruk en gaffel og bland egget med melet forsiktig, slik at litt og litt av melet blir blandet i eggene.
- Etterhvert blir det til en deig, så da begynner du å kna deigen med hendene. Kna til det har blitt en smidig og fin pastadeig. Pakk deigen inn i plastikk og legg den i kjøleskapet minimum 30 minutter før du skal rulle den ut.
- Ta frem mel og pastamaskin. Nå skal deigen igjennom pastamaskinen for å få en god konsistens, dette heter laminering. Dryss mel på bordet, bruk nok mel i denne prosessen slik at deigen ikke setter seg fast. Press pastadeigen flat med hendene så du får den igjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Brett deigen en eller to ganger, slik at du får den igjennom maskinen en gang til. Gjenta dette i flere omganger på samme innstilling til du har en god pastakonsistens, dette kan være 5-6 omganger. Husket du mel underveis?
- Nå har du gjennomført lamineringen. Nå skal du ha den igjennom pastamaskinen for å få ønsket tykkelse. Da setter du innstillingen på tynnere og tynnere for hver gang du ruller pastaen igjennom maskinen. Når du har ønsket tykkelse kan du lage pastaen slik du vil, om det er ravioli, linguine, tagliatelle, spaghetti, farfalle osv.