Nakkekotelett med plommer

👯 4 posjoner ⏳ 30 minutter

Komboen plommer og smeltet blåmuggeost, toppet med syltet rødløk er helt himmelsk!

Jeg innrømmer at denne middagen blir laget til hverdags når vi har lyst på noe kjapt og digg. Har du allerede et glass med sylta rødløk i kjøleskapet er dette en ganske kjapp middag.

Oppskriften

  • Rens løken og skjær den i syltynne skiver. Bland løkskivene med eddik og sukker. La løken marinere mens du gjør klart resten.
  • Del kotelettene i to, krydre godt med salt og pepper. Del plommene i to og fjern steinen.
  • Brun kotelettstykkene godt på begge sider i en stor stekepanne med både litt smør og olje. La kjøttet frese/steke i pannen i ca. 10 minutter.
  • Tilsett plommer og osten i tynne skiver. La det hele putre videre i ytterligere noen minutter til osten har smeltet.
  • Server kotelettene med ris (eventuelt salat), plommer og hell over stekesjyen. Topp retten med sylta rødløk.

Ingredienser

Tips

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen