Sylta rødløk

👯 6 posjoner ⏳ 2 timer

Sylt rødløken! Så kan du pimpe opp maten din.

Har du rødløk til overs. Sylt den før den blir ødelagt! Denne serveres til alt fra middager til pålegg på brødskiva.

Oppskriften

  • Hvis du skal oppbevare løken en stund. Kok et glass. Jo renere jo lengre holdbarhetstid.
  • Skjær løken i tynne skiver.
  • Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle.
  • Legg rødløk og pepperkorn i oppbevaringsglasset.
  • Når sukkeret er løst opp, hell eddikblandingen over i glasset med rødløk.
  • Avkjøl glasset med lokk på benken. Sett glasset i kjøleskapet. Løken er klar etter et par timer i kjøleskapet. Holdbar i minst 2 uker.

Ingredienser

Tips

Syltet rødløk kan tilsettes mer smak enn bare pepper. For eksempel chili og ingefær. Eller anis til juleversjonen.

Hvem har vi stalket?

Matprat