Nachos
👯 4 posjoner ⏳ 1 time
Nachosfredag! Nachos er en slager på fredager hos oss, med frisk salsa ved siden av.
Denne lager vi med vår hjemmelaget tacokrydder. Bytt ut krydderne i denne oppskriften med 3-4 ts med hjemmelaget tacokrydder. Ha en teskje ekstra hvis 3-4 smaker for lite.
Oppskriften
- Varm ovnen til 225 grader.
- Finhakk løk og hvitløk. Skjær chorizoen i små biter. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løken myk og gyllen i en klunk olje. La hvitløken få frese med de siste minuttene. Hell løken over på en liten tallerken så lenge. Varm pannen på nytt. Tilsett kjøttdeig og chorizo og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet. Ha løken tilbake i pannen sammen med de tørkede krydderne(eller tacokrydderet) og bland alt godt sammen.
- Tilsett knuste tomater og la det hele putre videre i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Dette er spesielt viktig hvis du har hjemmelaget tacokrydder da den inneholder bra med salt.
- Bruk en passende ildfast form og legg i et lag med nachochips. Legg på et lag kjøttsaus og dryss over litt ost. Fortsett slik med chips, kjøttsaus og ost lagvis. Avslutt med ost og gratiner det hele i ovnen til osten har smeltet, cirka 5-10 minutter.
- Skjær tomatene og paprikaen til toppingen i små terninger. Finhakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien og bland sammen tomat, paprika, løk, hvitløk, chili, limesaft, koriander og en klype salt.
Tomatsalsa
- Server med rømme om du liker!