Limesorbet med rabarbrasirup

👯 4 posjoner ⏳ 2 timer

Sorbet, rabarbra, jordbær og marshmallows. Blir ikke mer sommer enn dette.

Vi var en tur i Oslomarka en dag i sommer hvor vi fant masse markjordbær og fikk lyst til å lage en dessert med dem istedenfor å spise de med en gang. Men her er det lov med vanlige jordbær.

Oppskriften

  • Press saften av lime og riv skallet(zest) av en lime.
  • Kok opp sukker og vann. Avkjøl mens du kutter eplene i biter, og finhakk mynteblader.
  • Ha epler, limesaft og zest og mynte i en foodprosessor og kjør lett til en puré. Ha i sukkerlaken tilslutt og kjør raskt så alt er blandet.
  • Press blandingen igjennom en sil og bland i glukose og salt.
  • Kjør i ismaskin.
  • Kutt jordbær i små biter.

    Anretning

  • Ha i et par skjeer kuttet jordbær i en dessertskål, hell over rabarbrasirup så det dekker bunnen. Ha en kule sorbet i midten og dryss over minimarshmallows
  • Server!

Ingredienser

Limesorbet

Tilbehør

Tips

Denne desserten er inspirert av en dessert vi fikk i København på restauranten Kin Kin Bao Bao.

Hvem har vi stalket?

Pete og Cecilie