Limesorbet med rabarbrasirup
👯 4 posjoner ⏳ 2 timer
Sorbet, rabarbra, jordbær og marshmallows. Blir ikke mer sommer enn dette.
Vi var en tur i Oslomarka en dag i sommer hvor vi fant masse markjordbær og fikk lyst til å lage en dessert med dem istedenfor å spise de med en gang. Men her er det lov med vanlige jordbær.
Oppskriften
- Press saften av lime og riv skallet(zest) av en lime.
- Kok opp sukker og vann. Avkjøl mens du kutter eplene i biter, og finhakk mynteblader.
- Ha epler, limesaft og zest og mynte i en foodprosessor og kjør lett til en puré. Ha i sukkerlaken tilslutt og kjør raskt så alt er blandet.
- Press blandingen igjennom en sil og bland i glukose og salt.
- Kjør i ismaskin.
- Lag rabarbrasirup.
- Kutt jordbær i små biter.
- Ha i et par skjeer kuttet jordbær i en dessertskål, hell over rabarbrasirup så det dekker bunnen. Ha en kule sorbet i midten og dryss over minimarshmallows
Anretning
- Server!
Ingredienser
Limesorbet
Tilbehør
Tips
Denne desserten er inspirert av en dessert vi fikk i København på restauranten Kin Kin Bao Bao.
Hvem har vi stalket?
Pete og Cecilie