Rabarbrasirup
👯 10 posjoner ⏳ ca 1 time
Rabarbrasirup er forfriskende i en sitronbrus med isbiter, eller som saus i desserter eller på is.
Oppskriften
- Vask og rens rabarbra.(ikke nødvendig å skrelle) Kutt i terninger.
- Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbraen og la koke på svak varme i ca 30 minutter. Den skal være mør, altså bløt.
- Fjern det hvite skummet som dannes.
- Sil rabarbraen i en ny kjele. Klem rabarbraen slik at mest mulig saft blir silt igjennom sila.
- Sett kjelen med sirupen på ovnen igjen og la småkoke for å redusere til ca halvparten. Jo mer redusering jo mer konsentrert sirup.
- Smak til med sukker og sitron mot slutten. Er det for søtt? Er det for surt?
- Ha sirup i rene glass, som helst er kokt for at sirupen skal holde lengst mulig. Om glasset er rent og er ordentlig lukket vil sirupen vare i et par måneder i kjøleskapet.
- Bruk sirupen til å blande i sitronbrus, eller til en is eller sorbet.