Rabarbrasirup

👯 10 posjoner ⏳ ca 1 time

Rabarbrasirup er forfriskende i en sitronbrus med isbiter, eller som saus i desserter eller på is.

Oppskriften

  • Vask og rens rabarbra.(ikke nødvendig å skrelle) Kutt i terninger.
  • Kok opp vann og sukker. Legg i rabarbraen og la koke på svak varme i ca 30 minutter. Den skal være mør, altså bløt.
  • Fjern det hvite skummet som dannes.
  • Sil rabarbraen i en ny kjele. Klem rabarbraen slik at mest mulig saft blir silt igjennom sila.
  • Sett kjelen med sirupen på ovnen igjen og la småkoke for å redusere til ca halvparten. Jo mer redusering jo mer konsentrert sirup.
  • Smak til med sukker og sitron mot slutten. Er det for søtt? Er det for surt?
  • Ha sirup i rene glass, som helst er kokt for at sirupen skal holde lengst mulig. Om glasset er rent og er ordentlig lukket vil sirupen vare i et par måneder i kjøleskapet.
  • Bruk sirupen til å blande i sitronbrus, eller til en is eller sorbet.

Ingredienser

Tips

Ha i noen jordbær for å få rabarbrasirupen rødere.

Hvem har vi stalket?