Kjøttboller
👯 10 posjoner ⏳ 45 minutter
Kjøttboller i hjemmelaget tomatsaus er en hverdagsfavoritt.
Lag masse kjøttboller en dag du har tid og frys dem ned, da har du en superkjapp middag til hverdags eller til å ta med på tur. Ta opp kjøttboller og hjemmelaget tomatsaus fra fryseren og varm de opp. Kjøttbollene og tomatsausen kan tines sammen i en kjele. Server med pasta og/eller godt brød.
Oppskriften
- Skjær vekk skorper av loff. Bløt skivene i melk eller vann.
- Finhakk hvitløk og kruspersille. Rist pinjekjerner kjapt i tørr stekepanne. Med varme. (ikke bare riste på en stekepanne med pinjekjerner)
- Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin med k-krok til alt er godt blandet. (Gjør livet enklere også videre..)
- Stek en liten testbolle for å eventuelt smake til med mer salt/pepper, eller annet du ønsker.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Form kjøttbollene til like store boller, og stek på medium til høy varme med olje. Stek så de får skorpe og legg i ildfast form.
- Stek de ferdige i ovn, ca 10 minutter. Ta ut en bolle og sjekk om de er gjennomstekt.
- Server med hjemmelaget tomatsaus og et dryss parmesan og friske basilikumblader om du har.
- Frys ned rester. Vi på to personer fryser ned 8-10 stk kjøttboller(spørs på størrelsen) slik at hver boks er klar til en middag.
Ingredienser
Tips
I boka Truls à la Hellstrøm bruker de nykvernet biffkjøtt. Altså det er mulig å være kreativ med kjøttet her!
Hvem har vi stalket?
Eivind Hellstrøm (og Truls)