Kjøttboller

👯 10 posjoner ⏳ 45 minutter

Kjøttboller i hjemmelaget tomatsaus er en hverdagsfavoritt.

Lag masse kjøttboller en dag du har tid og frys dem ned, da har du en superkjapp middag til hverdags eller til å ta med på tur. Ta opp kjøttboller og hjemmelaget tomatsaus fra fryseren og varm de opp. Kjøttbollene og tomatsausen kan tines sammen i en kjele. Server med pasta og/eller godt brød.

Oppskriften

  • Skjær vekk skorper av loff. Bløt skivene i melk eller vann.
  • Finhakk hvitløk og kruspersille. Rist pinjekjerner kjapt i tørr stekepanne. Med varme. (ikke bare riste på en stekepanne med pinjekjerner)
  • Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin med k-krok til alt er godt blandet. (Gjør livet enklere også videre..)
  • Stek en liten testbolle for å eventuelt smake til med mer salt/pepper, eller annet du ønsker.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Form kjøttbollene til like store boller, og stek på medium til høy varme med olje. Stek så de får skorpe og legg i ildfast form.
  • Stek de ferdige i ovn, ca 10 minutter. Ta ut en bolle og sjekk om de er gjennomstekt.
  • Frys ned rester. Vi på to personer fryser ned 8-10 stk kjøttboller(spørs på størrelsen) slik at hver boks er klar til en middag.

Ingredienser

Tips

I boka Truls à la Hellstrøm bruker de nykvernet biffkjøtt. Altså det er mulig å være kreativ med kjøttet her!

Hvem har vi stalket?

Eivind Hellstrøm (og Truls)