Jordbær med mascarponekrem
👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter
Spise jordbær om sommeren er obligatorisk. Marinér jordbæra i lime og server med søt ost!
Dette er vår vri på "jordbær med fløte og sukker". Bytt ut fløte med søt ost - mascarpone! Fås på de fleste butikker i ostehylla. Ingenting snakker sommer mer enn denne desserten! God sommer!
Oppskriften
- Rens og del jordbærene i ønsket størrelse.
Jordbær
- Dryss sukker over jordbæra og bland forsiktig. Og la dette stå og marinere i minimum 20 minutter.
- Etter marinering, smak til med lime og eventuelt mer sukker hvis det ikke er søtt nok.
- Bland mascarpone og melis/sirup i ei bolle. Riv limeskall(ikke det hvite) fra den ene limen i bollen. Smak til! Smaker det søtt? Ikke? Mer sødme. Smaker du limeskall? Ikke? mer limeskall.(absolutt ikke ta det hvite!) Bland godt!
Mascarponekrem
Ingredienser
Tips
Er du typen til å lage granskuddsirup? Bytt ut søtninga i mascarponen med granskuddsirup! Begynn med ca 2 ss granskuddsirup, smak til - det skal smake søtt nok.
Hvem har vi stalket?
Pete