Grilla svinefilet
👯 4 posjoner ⏳ 40 minutter
Det er sommer! Server grilla svinefilet med mozzarellasalat og parmesankrem.
Nå er nektarinene i butikken, komboen mozzarella og nektarin er god sommersmak. Vi bruker plommer om vi ikke får tak i nektarin. Serveres med parmesankrem og grill no maiskolber!
Kan anbefale en rødvin fra Hellas til denne middagen, Alta Naoussa.
Oppskriften
- Parmesankremen kan med fordel lages på forhånd. Eventuelt NÅ!
- Ta ut svinefileten og tørk den godt med papir. Dryss over et jevnt lag med fint salt over hele kjøttstykket.
- La fileten ligge til den er romtemperert. Ca 30 minutter.
- Om du bruker gassgrill: sett den på og la den blir ordentlig varm.
- Mens kjøttet tempereres og grillen varmes, lag vinaigrette og salat
- Bland sennep, hvitvinseddik i en liten bolle. Tilsett olivenolje i en tynn stråle og visp dette sammen slik at den tykner. Smak til med honning. Start med 1 ss honning. Smaker det for mye sennep og eddik kjør på med mer honning. Smak så til med et dryss salt og pepper.
- Del nektarin (eller plommer) i båter. Disse kan grilles raskt over direkte varme til de får riller fra grillristen. (kan sløyfes, men bør prøves).
- Del opp mozzarella i biter.
- Skyll salaten og bland vinaigretten godt i salaten. Topp med frukten og mozzarellaen.
- Når grillen er varm legg på svinefileten over direkte varme, og lukk igjen lokket.
- Kjøttet skal få en gylden brun farge på stekesiden før den snus. Med vår grill tar det ca 4 minutter. Når den er gylden brun rundt hele, kan den legges på indirekte varme og stekes ferdig under lokk. Følg med jevnlig eller bruk termometer.
- Om du ønsker å sjekke tempen på'n, skal den ha en kjernetemperatur på 65-70 grader.
- Om du ikke har termometer, kjenn på'n. Den skal kjennes ut som muskelen på tommelen din når du holder tommel og lillefinger mot hverandre. Google it!
- Ta den av grillen, pepre godt og la den hvile i minst 10 minutter. Skjær opp i fine stykker.
- Server kjøttet med salat, parmesankrem og kanskje du har grilla litt maiskolber?
- God sommer!
Ingredienser
Mozzarellasalat
Vinaigrette
Tips
Server med parmesankrem
Vi har stalket flere kokker her. Parmesankremen fra svenske kokken Tina Nordström, og nektarinsalaten Lise Finckenhagen.
Hvem har vi stalket?
God blanding