Parmesankrem

👯 4 posjoner ⏳ 20 minutter

Parmesankrem er en tradisjon i grillmatsesongen. Smaken av bakt hvitløk og parmesan!

Kremen, kremen skal du hete for du gjør min grillmat god! Pete blir kalt kremen blant gode venner. Det er fordi han tar med dette grilltilbehøret. En schläger i grillsesongen!

Vi serverer den til kjøtt eller en rykende fersk focaccia, men passer også til fisk. Denne gangen lagde vi grillet svinefilet med en ruccolasalat med grilla plommer og revet mozarella.

Oppskriften

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Legg hvitløksfeddene uskrelt i en liten form
  • Dryss over en god del olivenolje, snurr litt på formen så oljen dekker hvitløken godt
  • La hvitløken bake i ca 10 minutter. Til de er bløte. Kjenn etter.
  • Riv parmesan, eller ha parmesan i biter i en liten foodprosessor, en sånn som følger med en stavmikser. Blir jo ikke enklere.
  • Skrell den bakte hvitløken og knus/hakk hvitløken og bland det med crème fraîche og parmesan.
  • Smak til med en god olivenolje (smaker oljen vondt, smaker maten vondt), salt og pepper. Husk at parmesan allerede er salt. Så smak til der altså.
  • Server til noe digg grillmat

Ingredienser

Tips

Denne har vært med oss noen år. Men kommer opprinnelig fra kiwi-heftet når Kiwi-Tina delte oppskrifter hos dem.

Hvem har vi stalket?

Tina Nordström