Blomkålsuppe
👯 4 posjoner ⏳ 30 minutter
Blomkålsuppe toppet med stekt chorizo og chiliolje
På vinteren er det alltid digg med varm suppe. Og når man har laget grønnsakskraft og har litt chorizo, spekeskinke eller bacon til overs, trenger man ikke dra på restaurant!
Oppskriften
- Kutt opp løk og blomkål. Legg noen pene små blomkålbuketter til side for topping.
- Varm olje i stekepanne og fres løken til den blir blank og myk.
- Tilsett blomkålen og fres sammen med løken i ett par minutter, ha det over i en kjele og tilsett kraft.
- Kok opp og la det koke under lokk til blomkålen er helt mør (altså bløt).
- Mens suppa koker kan du steke toppingen, vi har valgt chorizo og blomkålbuketter. Topping kan varieres til det uendelige. Kanskje ikke hockeypulver.
- Kjør suppa med stavmikser til den blir helt glatt.
- Smak til med fløte, salt og pepper.
- Dryss over topping og chiliolje. Kan serveres med godt brød.
Ingredienser
Tips
Bruk hjemmelaget grønnsakskraft
Med toppingen kan man være kreativ. Hva med ristede gresskarkjerner?
Hvem har vi stalket?
Pete