And med bringebær

👯 4 posjoner ⏳ 45 minutter

Stekt and med bringbærsaus, anis og spinat.

Karamell og bringebær? Er ikke dette dessert? Nei! Dette er er den beste anderetten, ever! Sausen har smak av jul og godteri på en gang.. Frem med slikkepotten!

Oppskriften

  • Kok potetene knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.
  • Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer ned i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper.
  • Mål opp og ta frem ingrediensene til sausen.
  • Smelt sukkeret til sausen i en tykkbunnet kasserolle på over middels varme, ikke rør! da vil sukkeret krystallisere seg.
  • Tilsett balsamicoeddik og rødvinseddik når sukker har blitt til gyllen karamell. Nå kan du røre. La det koke til det meste av væsken er fordampet.
  • Tilsett kraft, anis, kanel og hvitløk. Kok opp og la det småkoke i cirka 20 minutter.
  • Legg andebrystene med fettsiden ned i en kald og tørr stekepanne. Om du har forvarmet panna vil den raskt bli brent. Sett på medium til høy varme. Stek til fettet blir helt sprøtt, 10-15 minutter.
  • Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjyen av og til. Ta brystene opp av pannen og la dem hvile 10 minutter - med fettsiden opp - før servering. Store bryst kan etterstekes i ovn ved 180 grader i cirka 10 minutter.
  • Legg potetene i stekepanne med andefettet. Knus hvitløkfeddene, med skallet på, med bredsiden av kniven. La hvitløken og timian få steke med potetene. Ha gjerne litt smør i etter hvert. De er ferdige når de er gyldne. Dryss over en klype flaksalt før servering.
  • Når sausen har kokt i 20 minutter. Visp inn kaldt smør i små terninger, litt etter litt. Smak til med salt og pepper og sil sausen. Tilsett bringebær rett før servering.
  • Fest hvitløkfeddet på en gaffel og varm opp en stor stekepanne til spinaten. Ha litt olje i pannen og tilsett spinaten. Rør med hvitløkgaffelen til spinaten har klappet sammen.
  • Ta umiddelbart spinaten ut av pannen og over på en tallerken så lenge. Krydre med salt, pepper og en bitte liten klype sukker.
  • Skjær andebrystene i pene skiver og server dem med spinat, poteter og saus.

Ingredienser

Saus med bringebær

Stekte poteter med hvitløk og timian

Tips

For å ha kontroll på smelting av sukker til karamell blander jeg noen spiseskjeer vann i sukkeret før oppvarming.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen