Vørterbrød

👯 2 posjoner ⏳ 3 timer

Sirup og brød, brød og sirkus, sirupsbrød? Ja takk!

Denne oppskriften lager 2 brød.
Dette er en juletradisjon Pete har pådratt seg, noe vi kan takke hans mor (Kari) for. Veldig digg til julefrokosten med smør og brunost.

Oppskriften

  • Varm melk og vørterøl til 37 grader i en kjele. Rør ut gjær i den lunkne væska.
  • Tilsett salt, sukker, anis, nellik, pepper og sirup i kjelen og rør om.
  • Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekroken og elt inn melet. Elt i ca 15 minutter på lav hastighet.
  • Dekk bollen med plastfolie og la heve i ca 1 time.
  • Del deigen i to og elt inn rosiner. Form deigen til to brød og legg dem i brødformer.
  • Ha over plastfolie og etterhev i ca 30-45 minutter.
  • Sett på ovnen på 180 grader. Bland sammen litt melk og sirup og pensle brødene med blandingen før du setter dem i midten av ovnen. Stekes i ca 1 time.
  • Avkjøl på rist. Skal det ikke spises med en gang? Legg dem i fryser og varm opp til julefrokosten.

Ingredienser

Tips

Pass på at deigen ikke blir for fast. Ikke la deg lure til å putte i mer mel fordi deigen er så klissete. Stå i det. Eller snakk om det.

Hvem har vi stalket?

Kari's oppskriftsarkiv