Vannbakkels med sitronkrem
👯 7 posjoner ⏳ 2 timer og 30 minutter
Vannbakkels med sitronkrem toppet med marengs.
Sitron og marengs er en superkombo. Når vi har noe sitrusfrukter til overs som bør brukes, er det en unnskyldning for å lage sitronkrem. Den kan brukes til flere typer desserter eller kanskje du vil pimpe opp frokostgrøten?
Skulle du ikke ha nok sitron men har en appelsin, fyll på med det.
Jeg har også hatt mangosaft i sitronkremen når jeg hadde for lite væske. Det funker!
Oppskriften
- Mål opp ingredienser før du starter.
Vannbakkels
- Kok opp vannet i en tykkbunnet kjele. Ikke kok for lenge, da blir det raskt feil mengde vann.
- Smelt smøret i det kokende vannet, pass på så det ikke koker over i denne prosessen. Bruk en tresleiv for å røre med.
- Hell i alt melet på en gang under omrøring med tresleiva.
- La plata stå på middels varme og rør til det blir en stor klump. Fortsett å røre over varmen i et par minutter til deigklumpen har fått varme på alle sider.
- Ha deigen over i en kjøkkenmaskin med K-krok. Rør inn ett og ett egg. Ikke tilsett det neste egget før det forrige er rørt helt inn.
- Sett ovnen til 200 grader. Fyll vannbakkelsrøren i en sprøytepose. Legg sprøyteposen i et stort glass, så har du mer kontroll på den klissete deigen.
- Finn fram et stekebrett med bakepapir. Sprøyt ut 7-8 boller på størrelse med en klementiner. Vannbakkelsen vil ese litt ut, så ha avstand mellom dem.
- Stek vannbakkelsen midt i ovnen, i ca. 40 minutter. Du må ikke åpne ovnsdøra før mot slutten av steketiden, ellers kan de falle sammen. Avkjøl på rist.
- Press sitronsaft. Sil over i en kjele og kok opp.
Sitronkrem
- Bland sukker og maisenna i en bolle. Pisk inn eggene.
- Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker (for å unngå at eggene «korner» seg).
- Hell alt tilbake i kjelen, og la det få et skikkelig oppkok under konstant pisking. Mot slutten av koketiden tykner det til krem. Da er den ferdigkokt.
- Ta kjelen av varmen. Avkjøl litt før du visper inn smøret.
- Lag marengsen rett før servering, den er best fersk.
Marengs
- Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle.
- Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er cirka 60 grader.
- Ha marengsen i en kjøkkenmaskin og pisk ved full hastighet til den er blank og stiv.
- Skjær toppene av vannbakkelsene med en brødkniv.
Anretning
- Fyll dem med et par spiseskjeer sitronkrem
- Fyll en sprøytepose med marengs og sprøyt et fint lokk over vannbakkelsen.
- Brenn marengsen lett med flammekaster'n! (eller gassbrenner som det egentlig heter)
Ingredienser
Vannbakkels
Sitronkrem
Marengs
Tips
Denne oppskriften er inspirert av den Oslobaserte restauranten Hrimir Ramen. Oppskriftene er en god blanding av Lise Finckenhagen's desserter.
I januar og februar er det Amalfi-sitron-sesong. Just sayin'
Hvem har vi stalket?
Lise Finckenhagen