Toast

👯 2 posjoner ⏳ 30 min

Når kulda begynner å ta tak og vi kan glede oss til snøen faller. Da kommer lysta på kakao og toast.

De siste åra har toast blitt en favoritt som turmat. Om det er i skibakken, bålpanna på hytta i Uvdal eller på primusen i Oslo-marka. Du må ha basic som ost og brød, men derfra kan toasten varieres i det uendelige. Her får du noen av våre favoritt-toaster. Velg deg en favoritt og server med rykende varm kakao!

Oppskriften

    Toast med salsiccia

  • Skvis ut kjøttfarse fra salsiccia-pølsa, nok kjøtt til å dekke en tynt lag på to brødskiver. Om du ikke lager mer enn to toast, så har du igjen litt kjøtt. Da kan du bruke restene av pølsa til denne oppskriften på one-pot-pasta.
  • Kutt tomatene i fire deler, og salt dem lett. Ta frem mozzarellaen og riv den i biter.
  • Start med å steke brødskivene med kjøttet. Varm panna du skal steke toasten i. Ha i smør, husk å fylle på med smør om det blir tørt i panna. Når smøret har slutta og frese legg brødskivene med kjøttsiden ned. Stek til kjøttet er gyldent og snu brødskiva.
  • Fordel tomatbiter, mozzarellaen og honningen over begge brødskivene. Legg toppskiva over og press ned i panna.
  • For å få ekstra crispy toast har vi en skive jarlsberg på hver side. Løft toastene og legg jarlsbergskive under hver av dem, direkte i panna. La osten smelte inn i brødet og snu den, gjør det samme med andre siden.
  • La toastene surre så osten smelter. Snu ofte, og husk nok smør. La osten karamelliseres. Toasten er ferdig når den er gylden og sprø.

    Toast med brie og spekekjøtt

  • Skjær brie og spekekjøtt i skiver.
  • Varm panna du skal steke toasten i. Ha i smør, husk å fylle på med smør om det blir tørt i panna.
  • I mens panna blir varm bygg toasten med brød, brie og spekekjøtt. Dryss honning over pålegget. Når smøret har slutta og frese i panna legg på toppskiva og press dem den med en stekespade.
  • Fyll på med smør om det blir tørt i panna. Snu toasten ofte, den er ferdig når den er gylden, crispy og osten er smeltet.

    Ostetoast

  • Skjær nok skiver ost til å dekke to brødskiver.
  • Varm panna du skal steke toasten i. Ha i smør, husk å fylle på med smør om det blir tørt i panna.
  • Imens panna blir varm bygg toasten med osten. Når smøret har slutta og frese i panna legg på toppskiva og press dem den med en stekespade.
  • Fyll på med smør om det blir tørt i panna. Snu toasten ofte, den er ferdig når den er gylden, crispy og osten er smeltet.

Ingredienser

Toast med salsiccia

Toast med brie og spekekjøtt

Ostetoast

Tips

Toasten kan varieres i det uendelige. Du kan tenke på toast som en pizza! Du kan velge dine favorittoster, dine favoritt skinker, dine favorittsopper. Hva med å toppe toasten med sylta rødløk eller sylta agurk? Ruccola? Kjør på!

Hvem har vi stalket?

oss selv