Sopprisotto

👯 4 posjoner ⏳ 1.5 time

En kjempegod sopprisotto med steinsopp, perfekt for høstens sanking!

Denne sopprisottoen er velbalansert og har en nydelig smak! Vi lager den utenom sesong også med aromasopp. Kos deg!

Oppskriften

    Soppkraft

  • Kok opp vann. Rens soppen og kutt i skiver. Spar halvparten av den fineste soppen for topping ved servering.
  • Ha soppen i det kokende vannet. Ha på lokk og la det trekke på svak varme i 1 time. Sil av soppen og kok kraften til det er ca en halv liter soppkraft igjen.

    Risotto

  • Finkutt sjalottløk, knus hvitløk og fres dette i en kjele i olivenolje. Ikke brenn hvitløken. Ha i risen, bland godt. Tilsett soppkraften og noen klyper salt. Kok på svak varme under lokk i 11 minutter.
  • Kutt smør i terninger, riv parmesan.
  • Ta kjelen av varmen og tilsett kaldt smør, parmesan og saften fra en halv sitron. Smak til med mer sitron om ønskelig. Bland godt. La risottoen stå i 5 minutter under lokk.
  • Varm en stekepanne. Stek sopp gyllenbrun i olivenolje, salte soppen lett mot slutten.
  • Kutt friske urter. Juster tykkelsen på risottoen med litt vann eller kraft hvis du har igjen. Bland inn urtene. Smak til med salt , eventuelt mer parmesan. Server risottoen toppet med stekt sopp, og et dryss knust svart kardemomme om du har.

Ingredienser

Soppkraft

Risotto

Tips

Denne lager vi hele året, og har ikke alltid tilgang til steinsopp så da lager vi den av aromasopp.

Hvem har vi stalket?

Eivind Hellstrøm