Sitronterte med marengs

👯 10 posjoner ⏳ 1.5 time

Når amalfisitroner er i sesong og kan kjøpes i butikken i januar og februar, må denne lages.

Cecilie´s favorittdessert og kake!

Oppskriften

    Bunn

  • Kjør alle ingrediensene til mørdeigen i en hurtigmikser.(ikke tørka erter altså!) Hell deigen/smulene over benken og samle deigen til en klump, kjevle deigen raskt flat og pakk den inn i plasfolie. Det er viktig at ikke deigen blir varm, så derfor må du arbeide minst mulig med den, men hvis du kjevler den litt flat før kjøling så blir det enklere å kjevle ut til paiformen senere. Ha deigen i kjøleskapet minst 1 time, gjerne natten over.
  • Sett ovnen på 170 grader. Kjevle deigen ut og kle små terteformer eller en stor terteform (22-27cm i diameter).
  • Prikk bunnen lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll med tørkede erter eller noe lignende for at deigen skal holde seg på plass i formen ved forsteking.
  • Ha paiformen på et stekebrett og stek i 15 minutter.

    Sitronfyll

  • Imens paideigen forstekes kan du lage fyllet. Mål opp og ha alle ingredienser i en bolle. Visp alt godt sammen.
  • Når bunnen er ferdigstekt fjerner du erter og bakepapir. La stekebrettet med formen stå halvveis inn i ovnen når du heller over sitronfyllet. Sett ovnen ned til 120 grader og stek i ca 35 minutter. Sjekk om fyllet har satt seg ved å bevege litt på brettet. Avkjøl.

    Italiensk marengs

  • Pisk eggehvite og sukker i en stålbolle til det er godt blandet.
  • Marengsen skal nå lages over vannbad. Finn frem en kjele med vann og kok opp. Når vannet koker, sett bollen over kjelen uten å treffe vannet, og varm marengsen til 60 grader imens du pisker. Ha marengsen over i en kjøkkenmaskin, sett på full hastighet og pisk til marengsen blir stiv.

    Anretning

  • Ha marengsen over hele sitronterta med en slikkepott. Bruk en creme brulee-brenner for å gjøre marengsen gyllen. Om du ikke har en brenner kan du ha sitronterten under grillfunksjon i ovnen til marengsen er gyllen.

Ingredienser

Bunn

Sitronfyll

Italiensk marengs

Tips

Denne kan lages både i små terteformer eller en stor paiform.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen