Sitronpasta med scampi
👯 2 posjoner ⏳ 30 min
Sitronpasta med scampi er en kjapp hverdagsmiddag.
Det går ikke raskere enn å koke pasta og varme scampi. Skvis no sitron over også er du plutselig i Italia. Serveres gjerne med noe godt brød.
Oppskriften
- Kok opp masse vann. Salt vannet. Vannet er nok salta når det smaker som havet.
- Finhakk chili, hvitløk og bladpersille. Riv sitronskall av en sitron.
- Når pastavannet koker, legg i pastaen.
- Ha olivenolje, chili og hvitløk i kald stekepanne og sett på høy varme. Vi bruker nest høyest.
- Når du hører det freser i panna, tilsett scampi. Og gi den en rask varmebehandling. Pass på at den ikke blir overkokt, da blir den gummi.
- Når pastaen er al dente. Altså smak om den har litt tyggemotstand, men ikke hard. Sil av vannet. Ha i sitronskallet. Skvis over saften av en halv sitron. Og tilsett ca 1 ss olivenolje. Ha i bladpersille og bland alt sammen.
- Smak pastaen til med salt og pepper.
- Serveres umiddelbart i en skål med pasta og scampi i skjønn forening.
- Så poppes boblene.
Ingredienser
Tips
Ikke overkok pastaen a!
Denne oppskriften har vi hentet fra ulik erfaring og god gammeldags tv-titting.
Hvem har vi stalket?
Cecilie og Pete