Sitronpasta med scampi

👯 2 posjoner ⏳ 30 min

Sitronpasta med scampi er en kjapp hverdagsmiddag.

Det går ikke raskere enn å koke pasta og varme scampi. Skvis no sitron over også er du plutselig i Italia. Serveres gjerne med noe godt brød.

Oppskriften

  • Kok opp masse vann. Salt vannet. Vannet er nok salta når det smaker som havet.
  • Finhakk chili, hvitløk og bladpersille. Riv sitronskall av en sitron.
  • Når pastavannet koker, legg i pastaen.
  • Ha olivenolje, chili og hvitløk i kald stekepanne og sett på høy varme. Vi bruker nest høyest.
  • Når du hører det freser i panna, tilsett scampi. Og gi den en rask varmebehandling. Pass på at den ikke blir overkokt, da blir den gummi.
  • Når pastaen er al dente. Altså smak om den har litt tyggemotstand, men ikke hard. Sil av vannet. Ha i sitronskallet. Skvis over saften av en halv sitron. Og tilsett ca 1 ss olivenolje. Ha i bladpersille og bland alt sammen.
  • Smak pastaen til med salt og pepper.
  • Serveres umiddelbart i en skål med pasta og scampi i skjønn forening.
  • Så poppes boblene.

Ingredienser

Tips

Ikke overkok pastaen a!
Denne oppskriften har vi hentet fra ulik erfaring og god gammeldags tv-titting.

Hvem har vi stalket?

Cecilie og Pete