Rødvinssaus
👯 4 posjoner ⏳ 1 time
Rødvinssaus kan serveres til for eksempel en påskemiddag med lam, pastinakkpuré og saltbakte rødbeter.
Denne oppskriften hadde vi behov for å lagre et sted, siden den bare befinner seg på en gammel iPad. Så hvorfor ikke lagre den i vår egen nettkokebok!
Oppskriften
- Finhakk sjalottløk og hvitløk
- Varm en kjele med solsikkeolje, brun sjalottløk og hvitløk
- Tilsett timian, knuste sorte pepperkorn, laurbærblad, rødvinseddik og rødvin.
- Kok dette så ned til halv mengde væske.
- Tilsett oksekraft og fortsett å koke ned sausen til den er ca 5 dl. Det tar jo litt tid. Sett på en podkast.
- Sil sausen og jevne den med maisstivelse som er utrørt i kaldt vann.
- Smak sausen til med salt, pepper, sitron og sukker så du får riktig smak av søtt, salt og syrlig.
Ingredienser
Tips
Bruk en god rødvin. Smaker rødvinen vondt, smaker sausen vondt.
Oppskriften ble en gang funnet i DN smak. Men vi finner den ikke lenger på nettet.
Hvem har vi stalket?
Cecilie og Pete, og DN smak