Ramsløkpuré
👯 10 posjoner ⏳ 5 minutter
Plukk Norges gourmetløk og konserver den utover sommeren og høsten med olivenolje.
Når vårsola har begynt å varme og man lengter etter sjøen går vi turer på kyststier langs Vestfoldkysten hvor vi kan finne ramsløk. Ramsløk kan plukkes fra mars til juni, men plukk varsomt - det er ikke lov å plukke fra naturvernområder. Så undersøk dette før du plukker. Ikke græb til deg alt heller, en fin huskeregel for å sanke forsvarlig er at det ikke synes at du har tatt fra området. Plukk bladene litt her og litt der.
Oppskriften
- Vask og rens bladene godt. Tørk bladene på et tørkle eller papir.
Ramsløkpuré
- Med en blender eller foodprocessor kjører du mengden ramsløk du har tilgjengelig med en god olivenolje til det er helt grønt og finhakket.
- Ha puréen over i rene glass. Pass på at bladene alltid er dekket av oljen.
Ingredienser
Ramsløkpuré
Tips
Ramsløk i olje kan brukes til å lage dressinger, ramsløkmajones og ramsløkpesto. Ramsløkblomster kan syltes. (se syltet rødløk)
Hvem har vi stalket?
Julies matblogg