Røska høne
👯 4 posjoner ⏳ 3 timer
Pulled chicken, eller røska høne på godt norsk. Kanskje vår favorittmiddag!
Server med råkostsalat og myntedressing og pitabrød. Vi takker deg Trine!
Oppskriften
- Bland sammen alle ingrediensene til krydderpastaen i en mikser/stavmikser
- Sett på stekeovnen på 125 grader.
- Del kyllingen i 2 fra hals til stjert. Så kommer slitet, dra av all skinnet på kyllingen. Det går bra.
- Gni hele kyllingen inn med krydderpasten.
- Stek kyllingen ca 2 minutt på hver side i smør. Legg kyllingen i en ildfast form med snittsiden ned.
- Skjær toppen av den hele hvitløken, del sjalottløken i to og legg de sammen med kyllingen.
- Bland sammen ingrediensene til sausen og hell oppi den ildfaste formen.
- Kle formen med aluminiumsfolie. Sett midt i ovnen i 2-2 1/2 time.
- For å sjekke om kyllingen er ferdig tar du ut formen, bruk en gaffel og prøv å dra kjøttet fra beinet. Er den fortsatt rosa og er stuck i beinet trenger den mer tid.
- Når kjøttet kan dras av beinet er den ferdig. Ta ut kyllingen og ha i sausen og løken over i en kjele.
- Kok opp sausen og la den koke til den er redusert til ca halvparten.
- Mens sausen koker dra kjøttet av beinet med et par gafler. Pass på så du ikke legger igjen noe bein i det rivde kjøttet.
- Kjør sausen med en stavmikser, smak til med salt og pepper. Og bland sausen med kjøttet.
- Kutt alle ingredienser, ha i en bolle og skvis sitron over. Ha i sukker, salt og pepper. Bland og smak til.
Råkostsalat
- Ha yoghurten i en bolle, ha i hakket mynte og sennep. Om du lager denne i god tid før middag, smak til med sitron, salt og pepper rett før servering.
Myntedressing
- Stek pitabrød og server røska høne i digg saus med myntedressing, råkostsalat og pitabrød.
Ingredienser
Krydderpaste
Saus
Råkostsalat
Myntedressing
Tips
Vi bruker økologisk kylling, som for eksempel Hovelsrud, sjekk ut dyrevennlig-appen for å velge dyrevennlig.
Hvem har vi stalket?
Trine Sandberg