Vi snakker lørdagspizza

👯 6 posjoner ⏳ 12-16 timer

Pizza med fermentert pizzadeig. Toppet med salsicciapølse og granateple.

Fermentert? Ja, fermentering skjer når man lar deigen ligge over natta i kjøleskapet. Gjæren koser seg med sukker og så blir det sur stemning eller noe, Google it! Det er digg!
Oppskriften blir 6 pizzabunner. qqqqqBruk [hjemmelaget tomatsaus](/oppskrift/tomatsaus)
Vi har her prøvd oss på Hellstrøms metode med maltekstrakt og derfor vil pizzabunnen se litt tynnere ut. Vi velger å dele Lise Finckenhagen sin metode som er hakket enklere, vi har ikke bestemt oss for hvem som er best.

Topping varierer vi etter humøret(til kjøleskapet). Men noen ganger er det greit å prøve noe man ikke har til overs. Min yndlingstopping er Pizza Parma som bare inneholder tomatsaus og mozzarella under steking, og toppes med rista pinjekjerner, revet parmesan, ruccola og spekeskinke og et dryss god balsamicoeddik.
Her deler vi Lise Finckenhagens tips!

Oppskriften

  • Begynn dagen før med pizzadeigen
  • Rør gjæren ut i vann. Tilsett mel, salt og sukker
  • Elt deigen i 10-15 minutter, til den føles elastisk og bløt
  • Del deigen i 6 like store deler og rull dem til boller
  • Legg bollene over på et olja stekebrett som får plass i kjøleskapet. Dryss litt ekstra mel på toppen av bollene, ellers klistrer deigen seg, og dekk med plastfolie.
  • Sett brettet i kjøleskapet natten over.
  • Ta ut deigen ca en time før bruk. Sett på stekeovn på 250 grader. Bruk gjerne pizzastein.
  • Bruk kjevle, eller bare klem og dra bollene til tynne pizzabunner.
  • Smør bunnen med tomatsaus, del mozzarella og blåmuggost i biter og fordel utover. Rull små boller av innholdet i salsiccia-pølsa og fordel over pizzaen.
  • Stek i ca 8 minutter, eller følg med på ovnen. Har du pizzaspade, dryss litt semulegryn på spaden for at pizzaen ikke sitter fast på spaden.
  • Dryss over granateple før servering

Ingredienser

Pizzadeig

Topping

Tips

Denne oppskriften er funnet i Lises Gatekjøkken-boka.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen