Nakkekoteletter med nektarin

👯 4 posjoner ⏳ 30 min

Klar for en rask middag? Denne er lett, sommerlig, frisk og god!

Oppskriften

    Kjøttet

  • Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniven.
  • Rør sammen sennep og honning.
  • Bruk en stor stekepanne og stek kotelettene over høy varme med olje, cirka 4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. La hvitløksfeddene få steke med og ha i en klatt med smør mot slutten av steketiden.
  • Skru ned varmen og hell sennep- og honningblandingen over kotelettene. La det frese noen minutter over lav varme. Dette blir digg stekesjy!

    Nektarinsalaten

  • Rens og del nektarinene i jevne biter eller smale båter. La mozzarellaen få renne godt av seg før du river den i jevne biter.
  • Ha nektariner, mozzarella, salat og hakket persille i en bolle. Drypp over sitronsaft og en stråle olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper og vend alt lett sammen.
  • Server kotelettene med nektarinsalaten og sjyen fra pannen.

Ingredienser

Tips

Finner du ikke nektarin, kan du bruke syrlige plommer.

Hvem har vi stalket?

Lise Finckenhagen