Munker
👯 10 posjoner ⏳ 2 timer
Skap sørlandsidyll med munker! Server de med ulik tilbehør som for eksempel sukker, syltetøy eller sirup.
Finn frem munkejernet! I 2019 var vi i Risør for første gang og fikk kjøpt oss et par nystekte munker. Det var såpass godt at vi har gjort det til en tradisjon å lage munker på hyttetur om sommeren. Ta med munkejernet ut på tur og varm opp munkejernet over primus, skap sørlandsmagi!
Oppskriften
- Varm opp melk og smør forsiktig til det er lunkent. Smuldre gjæren i den lunkne væsken.
- Ha i resten av ingrediensene og ha i litt og litt av melet mens du rører. La røren stå og svelle i en time.
- Varm opp munkejernet. Stek ca en spiseskje munkedeig. Snu dem underveis med en eller to pinner. Når de er gyldne legg de over på et sukret fat og rull dem i sukker. Nyt!
Ingredienser
Tips
Det finnes mange ulike måter å lage denne røren på. Vi har landet på oppskriften fra kokkelæreboka. Men vi har planer om å teste flere ulike rører. Hva med revet sitronskall? Hva med Rørossmør? Mye skal utforskes med denne tradisjonen..
Hvem har vi stalket?
Tom Victor Gausdal