Medisterfest!

👯 5 posjoner ⏳ 4 timer

Hjemmelaget medisterkaker og medisterpølser.

Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn. - Otto von Bismarck. Vi sover godt om natta! En tradisjon før jul er å ha en medisterfest hvor vi lager medisterkaker og medisterpølser (og drikker juleøl). Kunsten er å vite hvor mye man skal lage. Vi beregner ca 300 gram medisterdeig per person. Utstyr er også en greie her, man trenger en kvern og ei pølsestapper på kjøkkenmaskinen.

Oppskriften

    Medisterdeig

  • Skjær svinenakken i terninger. Kvern kjøttet.
  • Bland det kverna kjøttet raskt sammen med spekket, og kvern igjen slik at spekket blir ordentlig blandet med svinekjøttet.

    Medisterpølser

  • Bland alle krydderne og potetmel i en liten bolle.
  • Ha kjøttet og krydderblandingen over i kjøkkenmaskinen og kjør rolig med k-krok til alt er godt blanda.
  • Spe på med melk til du har fått ønsket konsistens, den må ikke være for løs.
  • Skyll tarmen med saltvann.
  • Sett tarmen på pølsestapper-tappen(?!), og stapp pølse jevnt. Vi bruker hastighet 2 på Kenwood. Avslutt med å klippe av resten av tarm og knyt en knute.
  • Når alt er stappet til pølse, snurr pølsa i ønsket pølsestørrelser.
  • Legg pølsene i kaldt vann. Varm dette forsiktig opp og la pølsene trekke i ca 20 minutter på ca 85 grader.
  • Før servering brun pølsene i smør, hele hvitløksfedd og laubærblad.

    Medisterkaker

  • Bland alle krydderne og potetmel i en liten bolle.
  • Finhakk hvitløk og sjalottløk.
  • Ha kjøttet, krydderblandingen, løken og egg over i kjøkkenmaskinen og kjør rolig med k-krok til alt er godt blanda.
  • Spe på med den kalde melka og kjør til alt er godt blanda og ganske seigt.
  • Varm en panne med smør og olje. Form små kaker og stek dem brune på hver side.
  • Ha medisterkakene over i en form og sett dem i ovn på 200 grader i ca 10 minutter. Spørs på størrelsen, sjekk om de er ferdigstekt ved å dele en i to.

Ingredienser

Medisterpølser

Til steking

Medisterkaker

Tips

Disse oppskriftene er en blanding av Eivind Hellstrøm og Ida Grand Jansen sine oppskrifter.

Hvem har vi stalket?

Ida Gran Jansen og Hellstrøm