Marsipan
👯 1 posjoner ⏳ 2 timer
Marsipan er en av våre X slag til jul. Pynt dem med smelta sjokolade, glitter og stæsj.
Vi har pyntet til jul for anledningen og deler en oppskrift på søt marsipan laget av mandler og melis – perfekt som julegodteri eller i en konfekt. Denne oppskriften er moderert etter Cecilie´s ganer og allergier. Men den kan også lages grovere ved større prosent mandler.
Oppskriften
- Skåld mandler ved å legge dem i kokende vann i 3-4 minutter, og klem dem ut av skallet og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Tørk mandlene i 1 time på 50 grader i stekeovnen.
- Mal mandlene to ganger i kvern eller foodprosessor, slik at de er finmalt. Mal dem deretter igjen sammen med melis.
- Bland inn eggehvite for å få ønsket konsistens. Er den for tørr vil den bli vanskelig å forme, da kan du ta mer eggehvite. Er den for våt ha i mer melis.
- Ha marsipanen på benken og kna den raskt sammen til en pølse, pakk i plastikk og sett i kjøleskap om den ikke skal brukes med en gang.
- Vi skjærer marsipanbiter på ca 10 gram og ruller dem til små søte kuler. Enjoy!
Ingredienser
1 porsjon gir ca. 500g marsipan
Tips
Øk mengden mandler om du vil ha mer mandelsmak. Pynting stoppes bare av din egen kreativitet, hva med å dyppe eller drysse over smeltet sjokolade? I årets versjon for bildenes skyld kjøpte vi kakaoglitter på Cacas.
Hvem har vi stalket?
Pete