Mangosorbet med sticky rice
👯 6 posjoner ⏳ 1 døgn
Mangosorbet på en seng av sticky rice. Vi er klare for sommer!
Siden vi ofte har mangosalat til middager skjer det at vi har noe mango til overs. Lag en sorbet før den må kastes! Og for å pimpe den opp til en helaftens dessert kan du servere sticky rice med mangosorbet.
Oppskriften
- Skal du ha sticky rice skal risen legges til bløt over natta.
- Skrell mangoene og skjær rundt steinen. Bruk en foodprosessor til å kjøre mangoen og sukkeret til sukkeret er løst opp. Nå er den en søt mangosaus.
- Tilsett vann og glukose.
- Kjør i ismaskin i cirka en time.
- Skyll og sil risen.
- Risen skal dampes. Legg risen i et kjøkkenklede i en sil. Legg silen i en kjele med litt vann, legg lokk over. La vannet putre slik at risen blir dampet i ca 20 minutter.
- Kok opp kokoskremen, ta den av plata og tilsett sukker og salt. Rør til sukkeret er løst opp.
- Når risen er ferdig legger du risen i ei bolle (pass på, kledet er varmt!). Hell over kokosblandingen.
- Legg plast over bollen og la det stå i ca. 30 minutter, slik at kokosblandingen får trukket inn i risen.
- Server sticky rice med mangosorbet og et dryss med ristet sesamfrø.
Ingredienser
Mangosorbet
Sticky rice
Tips
Sticky rice kan også kombineres med for eksempel kokossorbet. Disse oppskriftene har jeg fra boka Thaimani av Terje Ommundsen.
Hvem har vi stalket?
Terje Ommundsen