Kylling satay med mangosalat
👯 5 posjoner ⏳ 35 minutter
En overraskende enkel og god kylling satay med frisk mangosalat og ris.
Som kokken Silje skriver forventer noen ofte at satay skal være så mektig. Men denne er godt balansert, og bruker man peanøttsmør med høyt innhold av peanøtter smaker denne himmelsk på en hverdag. Jeg bruker lett kokosmelk til hverdags!
Oppskriften
- Hakk, kutt og mål opp alle ingredienser. Om du har kyllingfilet, kutt de i grove biter.
- Ha sesamolje, revet ingefær og curry i en gryte og fres til du merker at aromaene frigis (ca 1-2 minutter), på medium varme.
- Skru plata opp til medium høy varme og tilsett kyllingen. Brun kyllingen til den får litt stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Tilsett de finhakkede urtene.
- Reduser plata til medium lav varme.
- Tilsett kokosmelk, soyasaus, vann og fish sauce og dekk til gryta med lokk. La det putre i ca 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
- Imens gryta står og putrer setter du på risen og koker den som anvist på pakken.
- Når kyllingen i gryta er gjennomstekt tilsetter du peanøttsmør og smaker til med lime. La gryta tykne i 2-3 minutter.
- Del opp mango i skiver, skjær opp agurk i skiver (gjerne med en skreller som du kan skjære på langs som gir lange tynne skiver), ha dette i en stor bolle.
Mangosalat
- Med en gaffel visper du sammen honning og limesaft i en egen liten skål. Del chili på langs og fjern frøene. Hakk opp chili og bland dette i lime- og honningsausen, og hell dressingen over salaten. Bland godt sammen.
Ingredienser
Mangosalat
Tips
Bruk peanøttsmør med høyt innhold av peanøtter, gjerne økologisk.
Rød curry fra ulike produsenter har ofte ulik smak og styrke, smak deg frem.
Blir det saus igjen, spar den til lunsjen dagen etter. Luksus!
Hvem har vi stalket?
Silje Sandberg